Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Más is van aki egy ételben...

Más is van aki egy ételben sem tűri meg a köménymagot, (Gulyásleves, pörkölt, körözött, stb.) vagy csak én vagyok ilyen csodabogár?

Figyelt kérdés

2021. okt. 22. 16:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem szeretnek ráharapni, de az íze meg hiányozna.

Nálunk ezért van örölt kömény mindenben, amibe kellene.

2021. okt. 22. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:
Lehet félreérthető voltam, én még őrölt formában sem szeretem. Szóval nekem abszolút nem hiányzik az íze semmiből.
2021. okt. 22. 16:55
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Pörköltbe, gulyásba, körözöttbe soha nem teszek, mert anyám sem tett, én így szoktam meg és így tanultam meg ezeket főzni.

Amibe teszek őröltet, az a cékla,- káposztasaláta és a dinsztelt lila káposzta. Kész!

Viszont az ánizs minden előfordulását utálom, legyen az Negro cukor, Bocskorszíj, sütemény, vagy nem is tudom még mikbe raknak.

2021. okt. 22. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:
Akkor az ánizs utálatommal sem vagyok egyedül.
2021. okt. 22. 17:10
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem vagyunk egyformák. Mert én meg imádom, szeretek ráharapni a köménymagra, mindenből köményeset veszek. Ugyanígy imádok az egész borsra ráharapni, meg a szőlő magjára is.

A mazsolát viszont utálom. :)

2021. okt. 22. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:
Valóban nem vagyunk egyformák. A másik meg az hogy lassan furán érzem magam ha meglátok egy receptet, és azt mondják/írják benne hogy KELL bele őrölt kömény, mert attól lesz igazán magyaros az adott étel.
2021. okt. 22. 17:21
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
A kömény nálunk is tiltólistán van. A mazsola is :)
2021. okt. 22. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
67%

Gyerekként én se szerettem a kömény, nem is értettem, miért tesznek a sós kiflire. De felnőtt koromra megszerettem.

Nálunk anyám csak kevés köményt használ, szinte nem is érezni. Apám viszont sokkal többet. Mindegyikük gulyáslevesét vagy pörköltét szeretem, de apámét egy fokkal jobban.

Meg lehet csinálni ezeket a recepteket kevés vagy nulla köménnyel, úgy is finomak, de azért nem véletlenül szerepel a receptekben. A többség szerint úgy a finomabb, harmonikusabb az adott étel íze, ha van benne.

2021. okt. 22. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy így van de ha emlékem nem csalnak a mi családunk sosem használta ezt a fűszert. Bár elvileg egyik ágról sem vagyok magyar, mert anyámnak szlovákok, apámnak pedig sváb ősei voltak
2021. okt. 22. 17:40
 10/20 anonim ***** válasza:
72%

#9

A kömény nem is kifejezetten magyar fűszer,(egyiptomi) nagyjából egész Európában egyszerre terjedt el.

A férjem sváb és imádja, velem ellentétben, aki magyar vagyok.

2021. okt. 22. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!