Más is van aki egy ételben sem tűri meg a köménymagot, (Gulyásleves, pörkölt, körözött, stb.) vagy csak én vagyok ilyen csodabogár?
Sokan nem szeretnek ráharapni, de az íze meg hiányozna.
Nálunk ezért van örölt kömény mindenben, amibe kellene.
Pörköltbe, gulyásba, körözöttbe soha nem teszek, mert anyám sem tett, én így szoktam meg és így tanultam meg ezeket főzni.
Amibe teszek őröltet, az a cékla,- káposztasaláta és a dinsztelt lila káposzta. Kész!
Viszont az ánizs minden előfordulását utálom, legyen az Negro cukor, Bocskorszíj, sütemény, vagy nem is tudom még mikbe raknak.
Hát nem vagyunk egyformák. Mert én meg imádom, szeretek ráharapni a köménymagra, mindenből köményeset veszek. Ugyanígy imádok az egész borsra ráharapni, meg a szőlő magjára is.
A mazsolát viszont utálom. :)
Gyerekként én se szerettem a kömény, nem is értettem, miért tesznek a sós kiflire. De felnőtt koromra megszerettem.
Nálunk anyám csak kevés köményt használ, szinte nem is érezni. Apám viszont sokkal többet. Mindegyikük gulyáslevesét vagy pörköltét szeretem, de apámét egy fokkal jobban.
Meg lehet csinálni ezeket a recepteket kevés vagy nulla köménnyel, úgy is finomak, de azért nem véletlenül szerepel a receptekben. A többség szerint úgy a finomabb, harmonikusabb az adott étel íze, ha van benne.
#9
A kömény nem is kifejezetten magyar fűszer,(egyiptomi) nagyjából egész Európában egyszerre terjedt el.
A férjem sváb és imádja, velem ellentétben, aki magyar vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!