Csak mikróban készíthetö leves?
Pár napig nincs semmi más fözési lehetőségem, csak a mikró.
Csak friss zöldségekből készült leves jöhet szóba különböző allergiák miatt, semmiféle állati élelmiszert nem ehetek. Szintén kiesnek a bolti félkész vagy kész levesfélék is.
Gyakorlatilag bármilyen zöldséget tudok venni, ez nem akadály.
Ami lényeges lenne, hogy laktató és jó ízű legyen az eredmény.
Még soha nem főztem mikróban, csak melegítettem vele, ezért nincs tapasztalatom.
Minden kipróbált receptet, ötletet előre is köszönök.
Miért ennyire fontos a leves?
Én a helyedben vennék pár konzervet, és az lenne a kaja egy darabig.
Nem értem a válaszolók nagy részét.
A kérdésemben világosan mikróban készíthetö leves receptet keresek, és nem tanácsokat, mit egyek mást vagy honnan szerezzek más ennivalót.
Viszont idöközben kaptam privátban egy segítö választ, pontos recepttel, ami tényleg jó is lett.
Az összedaravolt zöldségeket füszereztem, felöntöttem a megfelelö mennyiségü vízzel és mikróban a legmagasabb fokozaton felforraltam, utána pedig alacsony fokozaton még 2-szer 10 percig föztem 10-10 perces pihentetéssel. Egy másik tálban a levestésztára tettem 1 evökanál olajat, magas fokozaton 1-1 perces idötartamok alatt világosra pirítottam, felöntöttem dupla mennyiségü vízzel, felforraltam és négyed óráig állni hagytam a becsukott mikróban, ez idö alatt tökéletesre fött.
A tésztát a levesbe téve tálaltam.
Ez a módszer kifejezetten jól müködött, és ha a zöldségféléket meg a füszereket módosítom, sokféle ízt el lehet vele érni.
A privát üzenetet még egyszer köszönöm a kedves válaszolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!