Életem első krumplifőzeléke?
Figyelt kérdés
Rántással csinálnám, a rántást a vízbe kell beleönteni majd?Úgy értem h a krumplit nem kell külön edénybe rakni és úgy rá?2010. szept. 2. 16:52
1/8 anonim válasza:
odarakod a krumplit kis sóval és egy babérlevéllel főni, a víz éppen csak lepje el....rántást csinálsz kis pirospaprikával, belekevered a tejfölt, majd a petrezselyemlevelet, ...hőkiegyenlítés után a krumplis vízhez kevered és összeforralod
2/8 anonim válasza:
Igen. De a krumpli vize legyen forró, a rántás meg hideg. A megpirított lisztet hideg vízzel keverd ki, azt keverd a forró krumplilére.
3/8 anonim válasza:
Nagyon fincsi, egyszerű és nem kell rántás, ha ugy készítesz főzeléket, hogy a felkarikázott krumplit annyi tejbe teszed amennyi ellepi. Teszel bele babérlevelet és kis sót. Állandóan kevergetve addig főzöd, míg besűrűsödik. Isteni. A nagyimtól tanultam.
4/8 anonim válasza:
Én teszek alá vöröshagymát is (mint a pörkölnek, de csak kicsit fonnyasztva), és tejföl+rétesliszttel habarom be.
5/8 anonim válasza:
Krumplifőzeléket mi nem rántani szoktunk, hanem tejfölösen habarni, méghozzá étkezési keményítővel. De azt hiszem azt a tejben főzöm módszert is ki fogom próbálni amit előttem írtak, érdekes és okos ötlet.
7/8 anonim válasza:
Erre szokták azt mondani, hogy ahány ház, annyi szokás. Majd főz valamilyet, aztán eldönti, hogy neki az ízlik-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!