Parizsibol milyen ételeket lehet készíteni?
Kaptam 2,2 kg parizsit és mar csináltam rántott parizsit, pizzás csigát, a Google csak párizsi salátát dobott még fel.
Ti mit szoktatok belőle még készíteni?
Egyszer vendégsegben ilyet kaptunk, nagyon finom volt :
Ledaraltak húsdarálón a párizsit, tejföllel osszekever, fűszerek, és kenyérre vastagon kenve sutőben melegszendvics, sok füstölt sajttal a tetején.
Én meg nem próbáltam ki, nincs húsdaralóm, de isteni finom volt.
Mi gyerekkoromban elég csórók voltunk, és volt, hogy mamám a paprikás krumpliba kolbász helyett felkockázott párizsit tett, ha csak az volt otthon. Én szerettem. De nagyon régen nem ettem már, most meg is kívántam...
Tette rakott krumpliba is.
Emellett felszeletelte a párizsit, egyik oldalát megsütötte, majd mikor megfordította, ráütött tojást, tükörtojásnak vagy felverve rántottának is.
Sajtos-párizsis tésztát.
Lereszeled a párizsit nagy lyukú reszelőn, rászórod a főtt tésztára, mehet rá egy kevés apró kockára vágott pirított szalonna (pörc), meglocsolod tejföllel és megszórod reszelt sajttal, vagy akár fordítva.
Melegszendvicsnek egyszerű szeletben is jó.
Megvajazod a kenyeret, pár szelet párizsi, reszelt sajt a tetejére és mehet a sütőbe.
Készíts jó sűrű pörkoltalapot, amiben előtte szinte krémesre elfőzöd a hagymát!
Lereszeled/aprítózod a párizsit, belekevered a pörköltalapba.
Készítesz pár nem édes palacsintát, megtöltöd ezzzel a keverékkel és lesz egy majdnem hortobágyid!
Tányéron meglocsolhatod tejföllel, ha szeretitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!