Miért nem szárad a birsalmasajt?
Egy olyan receptet követtem, hogy birsalmát héjastul kell megfőzni, mert a héjában, olyan pektinek vannak ami nélkül lassabban szilárdul meg.
Kevés vízen megfőztem, majd botmixereztem, ezután lassú tűzön hozzáadtam a cukrot.Még forraltam keverés közben kb 20 percig.Ezután 2 órát állt, és úgy szedtem ki.
Pont ahogy a receptben volt.
De ott azt írták, hogy 1-3 nap múlva ki lehet önteni a formákból és forgatva szárítani még 2 hétig.Nos letelt a 3 nap, de még mindig olyan állagú mint a lekvár.Így ha kiöntöm a formából, szétfolyik.
Lekvár talán még lehet belőle, vagy várjak?
A 20 perc fözés semmi! Több órát kell fözni, amíg a szine megváltozik, akkor fog bezselésedni.
A formákból egy fazékba öntsd és fözd még jó ideig, de figyelj, ne égjen le.
Ha egy cseppet hideg tányérra teszel és egyáltalán nem folyik el rajta, akkor lehet szétadagolni kis tálakba.
Ó.Akkor ez most majdnem el lett rontva.A receptben az volt, hogy csak azt kell sokáig főzni ami nagy adag.De őszintén szólva a színe sárga, és azzal sem voltam kibékülve.
Akkor főzöm újra/tovább.
Köszi a tanácsokat.
Imre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!