Csírás galuska recept: főtt vagy nyers krumplival csináljátok?
Én eddig csak nyers reszelt krumplival csináltam, de a minap megláttam egy receptet főtt krumplival.
Nagy örömmel olvastam, mert amennyire imádom a sztrapacskát, annyira utálom a nyers krumplit reszelni.
Még nem próbáltam ki, mert mi van, ha nem ízlik.
Vajon ugyanolyan finom lehet?
Különben ez a recept:
Majdnem a 3-ra tippeltem, mikor látom, hogy kibökted a sztrapacskát.
Azzal csinálod amivel neked tetszik, de a sztrapacska recept nem véletlenül nyersből van, teljesen más íz, a nyest krumpli leve miatt.
*nyers
(Hogy kell kikapcsolni ezt a qrva autocorrectet?)
Mi lenne, ha egy kis főtt krumplival és egy marék liszttel kipróbálnád, hogy NEKED ízlik e?
Ízlések és pofonok...
#5
Az anyósom szabolcsi, (ott élt 70 évet) így a férjem is. Most megkérdeztem mindkettőt, életükben nem hallották, hogy bárki is csírás galuskának, vagy nyögőnek hívta volna.
Mellesleg ritka gusztustalan mindkét kifejezés egy ételre.
Nem vádoltalak(?) semmivel, egy egyszerű tényt írtam le.
Ha 10 millió emberből mondjuk - legyünk megengedőek - 1 ezer ismeri ezen a néven, akkor az nem közismert elnevezés.
Egyébként ezt te is tudod, mert erre mutat a szavaztatásod 3-ik pontja.
Ha nem írtad volna a magyarázatban, hogy sztrapacska, akkor lehet rákerestem volna. Viszont egy kérdésnél - ha válaszban is reménykedünk - célszerű közérthetően feltenni a kérdést.
(6-os voltam)
@off
#2
telefon?
beállítások > rendszer > nyelvek és bevitel > virtuális billentyűzet > gboard (vagy amit használsz) > szövegjavítás > automatikus javítás > ki
#9
Köszönöm!🤗
Hálám a sírig üldözni fog!🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!