Változik-e az étel íze ha sütés vagy főzés elött nem teszem vízbe a húst, hogy kiázzon belőle a maradék vér?
Figyelt kérdés
A sült oldalas vagy a húsleves íze más lesz?#húsleves, oldalas,
2021. szept. 11. 14:08
1/8 anonim válasza:
Nem kell beáztatni, fölösleges,
vért már nem tartalmaz.Nem vàltozik az íze max megmoshatod egy kicsit.
2/8 anonim válasza:
Miért kellene egyáltalán kiáztatni a húst???? Ilyen hülyeséget még soha nem hallottam!
3/8 anonim válasza:
Átmosod ennyi.Nem kell áztatni mert semmi értelme
4/8 qkker1 válasza:
Sokkal jobb íze lesz ha nem áztatod ki.
5/8 anonim válasza:
A hús piros színét nem a benne lévő vér okozza - mivel ilyen már nincs benne. A szövetekben található mioglobintól lesz piros. Ez az anyag festi vörösre az esetlegesen még szivárgó sejtnedveket is - az se vér.
Teljesen értelmetlen áztatni emiatt. Öblítsd le hideg vízzel, hogy az esetlegese szennyeződéseket vagy csontszilánkokat lemosd, itasd le a vizet kicsit egy tiszta konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel, és kész, kezdheted a feldolgozást.
7/8 anonim válasza:
ne áztasd ki, mert elmegy az íze. Csak öblíteni kell. Ha pl. véres részletek vannak, inak, akkor azt kivágom és leöblítem
8/8 anonim válasza:
Én megmosni sem szoktam a húst, és még élek. Amúgy ilyen hülye kérdést sem láttam még itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!