Szilva lekvárt szeretnék eltenni de még sose csináltam adnátok ötleteket? A fixet mikor kell beletenni? 1 kg-hoz kb mennyi cukor? Meddig kell fözni?
Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 07:52
1/3 anonim válasza:
szia! Abba nem kell fix, csak sokáig kell főzni, vagy sütni. Mi sütni szoktuk tepsibe, előtte ecetes vízzel ki kell öblíteni a tepsit, és darabokban beletenni a szilvát. Lehet gázon is, vagy nyílt tűzön üstben készíteni. Minimális cukor kell bele, és amikor már üvegben van, a tetejére egy késhegynyi szalicil.
igazából ha egy lekvárt kellő ideig főzöl, nem kell bele fix, régen nem is használtak ilyet. Csak kavargatni kell, ha főzöd. De ha sütöd, akkor azt se nagyon.
2/3 anonim válasza:
Szilvát előző este lecukrozod, másnap ecetet öntesz az edény aljára és beleteszed a szilvát. Felforr, takarékra teszed és pöszöröghet estig is. TILOS KAVARNI! Ha már jónak látod, akkor fél órán keresztül kavargatva főzöd. Üveg, tartósító, dunszt.
3/3 anonim válasza:
A szilvalekvárt lehet cukor nélkül is eltenni. Sokkal egészségesebb, ha sokáig főzöd még tartósítószert sem kell beletenni, az üveget fedd le celofánnal, arra tedd rá szalicilt, és arra tedd a kupakot. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!