A vajjal, tojással, tejföllel és sajttal készült sütemény (pl. pogácsa) megromlik 1 év szobahőmérsékleten tárolás alatt száraz állapotban?
Figyelt kérdés
2021. szept. 9. 08:10
2/7 anonim válasza:
Persze, 1 hét alatt is, nemhogy 1 év.
3/7 anonim válasza:
1 év alatt igen, vagy 1 éj akart lenni?
4/7 anonim válasza:
Az egy éves pogácsa már jó kemény lehet:) Felér egy tartósítással:)
5/7 anonim válasza:
Ha kiszárad és nem penészedik be, akkor simán ehető még. Nem lesz tőle bajod. Persze lehet a molyok beelőznek. Na meg a fogaidra vigyázz, vagy tunkold bele egy kis kakaóba... :)
6/7 anonim válasza:
Szerintem - ha kellően száraz és nem penészedik meg, valamint nem támadják meg a molyok stb. - akkor is jó eséllyel megavasodik. Persze ez is valamennyire függ a tárolástól, ha el van zárva a levegőtől, úgy nem feltétlenül tud megavasodni. A tej, tojás, tejföl nyersen valóban romlandó, de pogácsába sütve szárazon már nem okoznak gondot.
7/7 anonim válasza:
Én 1x megkóstoltam 10 év után a ballagás batyúban levő pogácsát. Nem volt romlott, csak kőkemény és a szekrény miatt öblítő íze volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!