Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elcsomagolni az...

Hogyan kell elcsomagolni az ételt főzés után?

Figyelt kérdés
Ma fogok először főzni. Arra gondoltam, hogy több adagot készítek, azokat elcsomagolom és a munkahelyemen ebédként ezt fogom enni a napokban. Meg is vettem az ételtároló dobozokat. Miután megfőztem, s még meleg az étel egyből be lehet tenni az ételtároló műanyag dobozokba vagy meg kell várni, hogy kihűljön a fazékban és csak utána lehet?
2021. aug. 16. 07:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elolvasod a tároló papírján, hogy mi a minimum maximum hőmérséklet amit bír. Ha nincs papírja, vagy nem bírja a forrót, akkor szobahőmérsékletűre lehűtöd abban, amiben fozted es utana porciozod ki.
2021. aug. 16. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
93%
Mindig megvárom míg langyos lesz. Aztán kiadagolom azt a mennyiséget az ételhordóba ami nekem egy adagos ebéd. Aztán rá a tetőt és megy be a hűtőbe. Pl. van, hogy 3-4 napra előre bekészítem így. Ami pedig fagyasztható és most a héten pl. nem kell az megy a fagyasztóba.
2021. aug. 16. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
74%
Betenni be lehet melegen is a dobozba. De hűtőbe csak akkor, ha teljesen kihűlt az étel!
2021. aug. 16. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!