Hogyan kell elcsomagolni az ételt főzés után?
Figyelt kérdés
Ma fogok először főzni. Arra gondoltam, hogy több adagot készítek, azokat elcsomagolom és a munkahelyemen ebédként ezt fogom enni a napokban. Meg is vettem az ételtároló dobozokat. Miután megfőztem, s még meleg az étel egyből be lehet tenni az ételtároló műanyag dobozokba vagy meg kell várni, hogy kihűljön a fazékban és csak utána lehet?2021. aug. 16. 07:50
1/3 anonim válasza:
Elolvasod a tároló papírján, hogy mi a minimum maximum hőmérséklet amit bír. Ha nincs papírja, vagy nem bírja a forrót, akkor szobahőmérsékletűre lehűtöd abban, amiben fozted es utana porciozod ki.
2/3 anonim válasza:
Mindig megvárom míg langyos lesz. Aztán kiadagolom azt a mennyiséget az ételhordóba ami nekem egy adagos ebéd. Aztán rá a tetőt és megy be a hűtőbe. Pl. van, hogy 3-4 napra előre bekészítem így. Ami pedig fagyasztható és most a héten pl. nem kell az megy a fagyasztóba.
3/3 anonim válasza:
Betenni be lehet melegen is a dobozba. De hűtőbe csak akkor, ha teljesen kihűlt az étel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!