Mi a gulyás fűszere?
Köményre emlékszem, meg talán babérlevél?
Egyszer főztem még csak, valamikor régen...akkor is disznóból, de finom volt.
Külföldi embernek készül, aki egy éve nyaggat vele, szóval isteninek kell lennie. Légyszi segítsetek. Csipetkével finomabb?
Sosem csináltam még.
Só
Bors
Köménymag
Fokhagyma
Pirospaprika
Pici paradicsom püré
Babérlevél
A bele szagatott nokedli vagy csipetke amit te gyúrsz isteni lesz
Kinek mit jelent a gulyas!? :) Van akinek gulyas-leves, masoknak marhaporkolt ... mifelenk marharagu burgonyaval (bogracsban).
Fustoltszalonnan kezdodik, erre megy a hagyma es a paprika - bele kerul a hus (so-bors-komeny-pirospaprika-szerecsendio-baberlevel) ... vegul belekerul a paradicsom, egy keves fokhagyma.
Amikor a hus mar majdnem kesz, hozza adom a burgonyat ... felontom egy kis vizzel es keszre fozom.
Nalunk a gulyasban nincs csipetke ... de persze mehet bele. Ciganyok a lecsot is nokedlivel eszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!