Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehet megbolondítani a...

Simon Petrikov kérdése:

Mivel lehet megbolondítani a standard gulyáslevest hogy ízesebb legyen?

Figyelt kérdés

2020. júl. 30. 18:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
en peldaul tejfollel eszem
2020. júl. 30. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor jó, ha rengeteg kömény van benne, és kicsit csípős.
2020. júl. 30. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Erős Pistával...
2020. júl. 30. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém maximálisan ízes, nem kell bolondítani semmivel.

Sok hagyma, sok pirospaprika, marhalábszár vagy nyak, paprika-paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, zellerzöld, jóízű krumpli, só, sok, nem szétáztatott csipetke.

Jó minőségű hozzávalókkal nem kell bele semmi "csodaszer".

2020. júl. 30. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
Kókusz vízzel. Ehetetlen lesz tőle, de legalább különleges.
2020. júl. 30. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
64%
főzzél MÁST ha únod az ízét. Miért kéne széttrollkodni egy finom ételt?
2020. júl. 30. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 Mansour ***** válasza:
100%
Jól írja a 4-es, a jó gulyáslevesbe nem kell semmi plusz, az úgy a legjobb, ahogy van. De ha nem olyan igazi jó gulyáslevesről van szó, akkor lehet próbálkozni többféle irányba is. Az egyik irány mondjuk a zöldfűszeres-tejfölös, a fűszerek itt ízlés szerint lehetnek: kakukkfű, majoránna, borsikafű, oregánó, tárkony, stb., így kvázi ragulevest csinálunk belőle. A másik irány lehet valami keleties fűszerezés, pl. kurkuma, gyömbér, római kömény, őrölt koriander, szerecsendió, fahéj, és ehhez inkább a joghurt illik, és mehet bele egy kis főtt csicseriborsó is. Még vállalkozóbb szelleműek megpróbálkozhatnak a távol-keleti ízvilággal is, mondjuk egy szójaszósz-chiliszósz-osztrigaszósz-gyömbér kombóval, és bambuszrüggyel, szójacsírával és mie-tésztával dúsítva.
2020. júl. 30. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi ajvárt teszünk bele.
2020. júl. 30. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
91%

Én így csinálom:

Zsíron megpirítom a hagymát, paprikát, paradicsomot, teszek rá pirospaprikát, picit összepirítom, majd ráteszem a felkockázott húst. Só, bors, majoranna vagy kömény (külön mert együtt nem ízlik), metélőhagyma, fokhagyma, babérlevél rá és felöntöm kb 3 dl vörösborral. A húst puhára főzöm, csak ezután öntöm fel vízzel. Beleteszem a felkockázott krumplit, puhára főzöm, egy füstölt szalonna szeletet bele, ha kell ráfűszerezek még. A legvégén pedig beleszaggatom a csipetkét. Répát, zellert nem szoktam belefőzni.

2020. júl. 30. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Sógoromnál ilyet ettem:

Lényegében készít egy hagyományos gulyáslevest.

Amikor kész, megszórja tárkonnyal, és tejfölös-lisztes habarással sűríti, kevés citromlevet ad hozzá.

Nála tárkonyos gulyás néven fut ez a dolog, nagyon finom:)

2020. júl. 31. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!