Mivel lehet megbolondítani a standard gulyáslevest hogy ízesebb legyen?
Az enyém maximálisan ízes, nem kell bolondítani semmivel.
Sok hagyma, sok pirospaprika, marhalábszár vagy nyak, paprika-paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, zellerzöld, jóízű krumpli, só, sok, nem szétáztatott csipetke.
Jó minőségű hozzávalókkal nem kell bele semmi "csodaszer".
Én így csinálom:
Zsíron megpirítom a hagymát, paprikát, paradicsomot, teszek rá pirospaprikát, picit összepirítom, majd ráteszem a felkockázott húst. Só, bors, majoranna vagy kömény (külön mert együtt nem ízlik), metélőhagyma, fokhagyma, babérlevél rá és felöntöm kb 3 dl vörösborral. A húst puhára főzöm, csak ezután öntöm fel vízzel. Beleteszem a felkockázott krumplit, puhára főzöm, egy füstölt szalonna szeletet bele, ha kell ráfűszerezek még. A legvégén pedig beleszaggatom a csipetkét. Répát, zellert nem szoktam belefőzni.
Sógoromnál ilyet ettem:
Lényegében készít egy hagyományos gulyáslevest.
Amikor kész, megszórja tárkonnyal, és tejfölös-lisztes habarással sűríti, kevés citromlevet ad hozzá.
Nála tárkonyos gulyás néven fut ez a dolog, nagyon finom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!