Sajttorta segítség?
Most készítettem először sajttortát.
Szépen megsütöttem a sütőben vízzel alatta közel 2 órát 110 fokon.
Az egész teteje “pillés”, de ha mozgatom a tortaformát remeg majdhogynem az egész.
Ennek ilyennek kell lennie, és ha majd hűl fokozatosan fog visszaszilárdulni?
Hát ez kudarc! 😀
Szerintem lehetett volna még tovább sütni. A közepén nem éppen szeletelhető, és ez a kekszes alap sem a legjobb, hiszen így ki sem lehet venni a formából.
Finom, de így olyan állagú mint egy pohárdesszert.
Másik recept után nézek 🙂
A recept nem biztos, hogy rossz, de a sütési hőmérséklet nagyon alacsonynak tűnik, még ha sokáig sütötted is. Inkább sütném 175 C fokon kb. 60-70 percig.
Itt egy egyszerű recept: [link]
Ez kisebb formához való (18-20 cm), így én 26 cm-hez a másfélszeresét szoktam készíteni.
Ha megfigyeled, itt kb. fele annyi a massza mennyisége, és ezt kell 175 C fokon sütni 50 percig, tehát nagyon kevés a hő a kétszer vastagabb tortához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!