Hogy csináljátok a tökfőzeléket?
Anyukám csladja vörösre csinálja hagymaval. Rantassal. Picit edesre. Budapestiek. Pl. En evekig nem szerettem.
Apukám csaladja fehérre csinalja, tejföllel, hagyma nélkül savanykásan. Evekig ha meghallottam, h tök főzelék lesz rogton mondtam, hogy nem kérek. Nem szeretem. Aztan egyszer csak feltunt, hogy ez mashogy nez ki. Megkostoltam. Imádtam!!! Azóta ez a kedvencem. Lecsós, szaftos hussal főtt majd sült krumplival!
Ugy csinalom, hogy a gyalult tököt pici vizben sóval kis, minimalis cukorral kb. 10pefc alatt megfozom. Fedő alatt.majd a lisztet tejföllel kikavarom csomó mentesre es egy pici főző lével, es utána szűrőn át visszaontom. Egyet rottyantok, rajta es pici ecetet adok hozza. És voila kesz is van. Kaporral ízesítem ezt frissen aprora vagva teszem bele, nem vele főzöm.
Szerintem kerdezd meg, hogy náluk hogy nezett ki, edes vagy savanyu volt e?
#6
Hát mert mi egy ilyen kis színes ország vagyunk: ahány ház, annyi hagyomány! :D
Köszönöm mindenkinek. Azt mondta a párom hogy ecetet tesz bele mikor eszi és piros parika legyen benne 😁 Holnap elkészítem hagymás alapon kaporral piros parikával. És majd be habarom.
Fűszernek só, bors kell bele? Vagy milyen fűszer kell még bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!