Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljátok a tökfőzeléket?

Hogy csináljátok a tökfőzeléket?

Figyelt kérdés
Még nem csináltam de párom ezt szertene enni, azt mondja, hogy régi hagyomanyost csináljak. Az milyen? A neten van fent egy csomó recept nem tudok választani.
2021. júl. 25. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Gyalult tök+vágott kapor, hagymás-őrölt paprikás rántással sűríted és összeforralod tejföllel - kb. 15 perc alatt kész. Pörkölttel (akkor nem szükséges a rántásba paprika) vagy fasírttal tálalod.
2021. júl. 25. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Hagymát piritasz, rá pirospaprika, erre a tök, pici víz, mert a tök sok vizet ver. Én főzöm kb 30-40 percet, függ a tök életkorától 😁.Felengedem tejjel így is főzöm picit majd behabarom. Tehetsz bele kaprot.
2021. júl. 25. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Anyukám csladja vörösre csinálja hagymaval. Rantassal. Picit edesre. Budapestiek. Pl. En evekig nem szerettem.


Apukám csaladja fehérre csinalja, tejföllel, hagyma nélkül savanykásan. Evekig ha meghallottam, h tök főzelék lesz rogton mondtam, hogy nem kérek. Nem szeretem. Aztan egyszer csak feltunt, hogy ez mashogy nez ki. Megkostoltam. Imádtam!!! Azóta ez a kedvencem. Lecsós, szaftos hussal főtt majd sült krumplival!

Ugy csinalom, hogy a gyalult tököt pici vizben sóval kis, minimalis cukorral kb. 10pefc alatt megfozom. Fedő alatt.majd a lisztet tejföllel kikavarom csomó mentesre es egy pici főző lével, es utána szűrőn át visszaontom. Egyet rottyantok, rajta es pici ecetet adok hozza. És voila kesz is van. Kaporral ízesítem ezt frissen aprora vagva teszem bele, nem vele főzöm.



Szerintem kerdezd meg, hogy náluk hogy nezett ki, edes vagy savanyu volt e?

2021. júl. 25. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Hagymát pirítok, majd hozzákeverem a gyalult tököt. Só, kapor, és csak akkor adok később hozzá vizet, ha kevés levet engedett. Amikor majdnem kész, habarás, kicsit tovább főzöm vele és ennyi plusz a pörköltet megcsinálom hozzá, amíg fő.
2021. júl. 25. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Én habarással, fehéren készítem. Hagyma nélkül. Pici olajon felrakom a tököt és a kaprot dinsztelődni, vizet rakok rá, ha puha, behabarom tojássárgájával, kis liszttel, tejjel. Ha összefőtt, ízesítem tejföllel, cukorral, kis ecettel.
2021. júl. 26. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Eddig mindegyik recept más 😂😂😂 na most biztos könnyebben kiigazodsz.
2021. júl. 26. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

#6

Hát mert mi egy ilyen kis színes ország vagyunk: ahány ház, annyi hagyomány! :D

2021. júl. 26. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Azt mondta a párom hogy ecetet tesz bele mikor eszi és piros parika legyen benne 😁 Holnap elkészítem hagymás alapon kaporral piros parikával. És majd be habarom.

Fűszernek só, bors kell bele? Vagy milyen fűszer kell még bele?

2021. júl. 26. 22:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!