Paradicsomos hús gombóc egyben főzve adnátok tippeket aki így szokta?
Én egyben szoktam. Fele víz, fele paradicsomsuritmeny és szoktam a levébe tenni egy marhahús leveskockat és édesítőszert vagy cukrot, vagy fele - fele.
Ha elfő a léből, akkor paradicsomlevel pótolom, nem vizzel.
Én ilyenkor már nem húsgombócot csinálok, hanem töltött paprikát, akkor nem fől ki úgy az íze és a szósz is finomabb.
Aki nem szereti rajta a paprikát, annak nem kötelező megennie.
Általában 8-10 paprikát töltök, 30-35 dkg hússal, amihez teszek 1 marék rizst, 1 közepes méretű hagymát dinsztelve, 1 egész tojást, sót, borsot, porpaprikát és 2 gerezd fokhagymát, amit a hagymával együtt dinsztelek.
A paprikákat megtöltöm, a szájukat lisztbe mártom és a felforrt paradicsomlébe teszem, amit előtte megsóztam. Ilyenkor még nem édesítem a paradicsomlét, mert nem édes töltelékeket akarok, csak a végén édesítem.
Nálam itt a vége, mert én diéta végett nem rántom, az a kevés liszt, ami lefő a paprikák szájáról, az elég sűrítésnek.
Viszont egyéb esetben ilyenkor kiszedik a töltelékeket és vékony rántással berántják a szószt és édesítik, összekeverés és vissza a paprikák.
A sima húsgombócokkal sem csinálnám másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!