Milyen a boltban kapható porokból készített tiramisu?
Azon kívül, hogy nem igazi, még egészségtelen is. Vajon mitől oly elhízott a társadalmunk? Mitől rossz-evők a mai gyerek? Hát ettől a sok műkajától.
Inkább menj cukrászdába, vagy szánj egy kis időt - és fáradságot - az elkészítéséhez. Van itt egy recept:
Mascarpone helyett használhatsz hagyományos krémsajtot is!
Eddig cukrászdában vettem a tiramisut, egy szelet 600 ft, a többi amit más helyeken lehet kapni számomra nem ízlett, s gondoltam készítek otthon, mert láttam ezeket a porokat.
(A boltit sem lehet tudni milyen adalékanyagok hozzáadásával készülnek.)
Az " eredeti" tiramisu recepttel az a problémám, a nyers tojást nem ehetem meg.
Az pedig engem nem igazán zavar hogy műkaja, mert mondjon valaki valami olyant manapság, ami nem permetezett, ilyen olyan adalékokkal, tartósítószerekkel, színezékekkel stb. kezelt.
Köszönöm a segítséget.
A tesztelés rám maradt :)
1 doboz babapiskóta (2 csom.)
25 dkg natur vajkrém
1 dl erős kávé + kicsi tej + kicsi rum - babapistkótát ebbe mártani (nem áztatni), 1 sort a tálba rakni. Erre jön a krém: Aranka mogyorós vagy amarettós ízű, főzés nélküli pudingot a leírás szerint elkészíteni, összekeverni a vajkrémmel, esetleg pici fahéj adható hozzá. Következő réteg: kakaópor (rászitálni), majd újra a megmártott babapiskóta, krém, és végül kakaópor.
Kb. fél óra alatt elkészül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!