Szerinted mit jelent ha valaki nem tud főzni?
Amúgy szokták néha ezt kérdezni tőlem, hogy tudok-e, de nem tudom, mit mondjak rá.
Főzök magamra,szerintem jól is szokott sikerülni (nyilván volt hogy 1-2 kaját elrontottam, de ritkán) legalábbis nekem ízlik,max néha picit sótlan,tehát elvileg mondhatnám, hogy tudok.
Viszont sok mindenhez azért még bele kell néznem a receptbe, amit meg én nem eszek, nem csinálok magamnak soha (pl.pörkölt) a nagyon alapokat leszámítva el is lennék veszve ha valaki azt várná, hogy magamtól, fejből csináljam. Meg mondjuk biztos nem hasonlítható össze a főztöm mondjuk egy 10 éve családjára főző háziasszonyéval.
Szerintem főzni az tud, aki gond nélkül és fejből megcsinál vagy 50-100 ételt és az még jó is. Emellett tudja, hogy mi a rántás, habarás és a staubolás közt a különbség, hogy csak egy nagyon egyszerű példánál maradjak.
Aki vesz egy port, összekeveri vízzel, ráönti egy tésztára, az nem főzés! ... legfeljebb egy igénytelen séta a konyhában.
Akit érdekel és tud olvasni, az előbb-utóbb főzni is fog tudni.
Meggyőződésem, hogy nem kell mindenkinek főznie, de akkor legyen jól eleresztve anyagilag.
Aki nem tud főzni
- az ételek nagy részét recept alapján sem képes elkészíteni
- szinte soha nem főz otthon semmit, inkább kész ételt vesz / rendel vagy hideget eszik vagy elmegy Anyuhoz enni és el is hozza a maradékokat
Én 25 éve minden évben megnézem a beigli pontos családi receptjét, hiszen évente csak egyszer sütöm meg, nem emlékszem fejből a mennyiségekre. Ettől még meg tudom sütni.
Na, hetessel abszolút nem értek egyet. Én úgy gondolom tudok főzni, de emiatt a felesleges sznobkodás miatt szoktam azt modani másoknak, hogy persze, szoktam főzni (nem azt mondom, hogy TUDOK), ezzel általában lecsillapítom a kedélyeket.
Sajnos volt már hogy megkaptam, vegetával főzök, így én aztán nem is "tudok" főzni, mert hogy az csak a lusta tehetségtelen háziasszonyoknak van. A hetes is pont ekkora pöcsköszörű. A spagettit, chilis babot is poralappal csinálom, pörkölthöz is szoktam pörkölt szaftkockát tenni.
Ha nem is vagyok igazi jó háziasszony, senki nem mondta még nekem, hogy rosszul főznék. Sőt, dicsérni szokták. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!