A TV paprika és a lecsópaprika nem ugyanaz?
Egy másik kérdésnél jött elő: https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__8..
Idézem: "Mennyire kell prolinak lenni, hogy valaki TV paprikából csinálja a lecsót?"
Rákerestem google képkeresőben mindkettőre, ugyanolyan paprikák jöttek ki, a sima sárga paprika, amit mindenki ismer.
Akkor most mi az igazság? Van különbség?
Amit én veszek lecsópapriknak, az hasonló, de kisebb, szárazabb.
A sima TV-ből levesebb lesz a lecsó.
Szeretem az ilyen manapság divatos, "prolizós" embereket.
De a lecsópaprika és a TV tölteni való paprika között van különbség)
Ha megfigyeled, a lecsópaprikának árult fajta az kisebb és másik fajta paprika. Lőcsei paprika a neve, ahogy a cikkben is látod.
A Tv paprikának van több fajtája:
Szerintem ez korántsem teljes lista, de ebből is van kisebb. Gondolom, néha ezeket árulják lecsópaprika néven.
Van különbség.
Tv-nek a nagyobb, egyenesebb paprikákat árulják, amibe kicsit több töltelék fér, egyenesebb, könnyebb megtölteni.
Lecsóba meg összevágod, szóval oda nem kell olyan "tökéletesnek" szép nagynak, formásnak lenni.
Prolizáshoz tehát nincs sok köze a dolognak, lecsót tv-ből is lehet csinálni, fordítva érdekesebb a dolog, töltött paprikát csinálni lecsópaprikából, na az trükkösebb!
Szép lecsópaprikából amúgy lehet csinálni töltöttet, csak általában több kell belőle, mert kisebb. Meg nehezebb a tölteléket légmentesen beletömködni, mert az átmérője is kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!