Receptben paprika evőkanál vagy kiskanál (link a leírásban)?
A recept 5 kanál fűszerpaprikát ír, de nem tudom, hogy evőkanálra, vagy teáskanálra gondol-e...
Azt nem tudom, a szerzö mit gondolt, mert alapesetben a kanál evökanalat jelentene, de ennyi húshoz max. 5 kiskanálnyit tennék.
Egy evökanál kb. 15 g - azaz az 5 kanálnyi 75 g lenne, amit sokallok, a kiskanál meg kb. 5 g, az 5 kanál így 25 g lenne, szerintem ez reális.
De ha gondolod, tegyél bele elöször 5 kiskanállal, és ha ekvésnek érzed, még beletenni tudsz, viszont ha elsöre túl sokat teszel bele, kivenni már nem lehet!
Én 1,5 kg húshoz 3 csapott, vagy 2 közepesen púpos evőkanál piros paprikát teszek és 3 hagymát (félkilónként 1 hagyma) mert a jó pörkölt titka a sok hagyma és pirospaprika.
Megjegyzem, nagy társaságunk van és a pörköltféléket mindig velem készíttetik, tehát másoknak is ízlik a főztöm, nem én vagyok magammal elfogult.
A receptben az 5 kanál az nyilván teáskanál, mert az 5 evőkanál rengeteg lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!