Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az normális, hogy 1 nap...

Az normális, hogy 1 nap áztatás után is >1 óráig kell főznöm a sárgaborsófőzeléket??? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Tegnap délelőtt beáztattam a sárgaborsót. Főzésig 4-5x cseréltem vizet, leszedtem a habját is. Most főzöm, de már 1 órája fő, és még mindig nem teljesen puha. Olvastam recepteket és ott 20 perceket írnak. Már nem először fordul ez elő velem, mi lehet a baj?

2021. júl. 9. 16:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam beáztatni, csak átmosom főzés előtt, fél órát főzöm aztán átmegyek rajta botmixerrel alaposan, pótlom a vizet hozzá, főzöm még kicsit és még egyszer átmegyek botmixerrel. Kb 40 perc alatt kész és finom krémes. :)
2021. szept. 9. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdés, de hátha érdekel valakit, bárkit: a hüvelyesek főzővízbe nem szabad sót tenni a főzés megkezdésekor! Tehát a sárgaborsó főzővizébe sem teszünk sót első körben, hanem amikor a bab, a sárgaborsó vagy más fajta hüvelyes (csicseriborsó, stb) puhára főtt, csak azután tesszük bele a sót! Tehát a végén.
2022. márc. 28. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Én elején sózok-cukrozok-ízesítek, semmi bajuk. Nem is értem az ilyen tévhiteket.


Nálunk a rossz gázon sárgaborsó 1 órán belül megfől. Hétvégén 5 óra alatt főztem olyan borsót, ami semmit sem csinált. Helyette kicsírázott. Ültetvény volt a csomagolásban.

2023. szept. 26. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 Edi8021 válasza:
Ukrajnából származó sárgaborsót nagyon nem ajánlom!Nagyon silány minőség, vagy nagyon régi, vagy génkezelt,vagy ki tudja milyen vegyszerrel kezelt! Ez volt a második zacskó amivel így járok, megfőztem (volna) de sehogyan sem puhul meg. Előző este beáztattam ahogy szoktam, és már lassan 5-ik órája főzöm, de sehogyan se akar megpuhulni, már szódabikarbónát is tettem bele pedig. Silány minőség,többet ilyet nem veszek. Érdekes,hogy eddig soha nem volt semmi ilyen probléma még amikből eddig főztem. Azokból előzetes áztatás nélkül is hamar megpuhult főzésnél.
tegnapelőtt 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!