Az normális, hogy 1 nap áztatás után is >1 óráig kell főznöm a sárgaborsófőzeléket??? Mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
Tegnap délelőtt beáztattam a sárgaborsót. Főzésig 4-5x cseréltem vizet, leszedtem a habját is. Most főzöm, de már 1 órája fő, és még mindig nem teljesen puha. Olvastam recepteket és ott 20 perceket írnak. Már nem először fordul ez elő velem, mi lehet a baj?2021. júl. 9. 16:09
11/13 anonim válasza:
Én nem szoktam beáztatni, csak átmosom főzés előtt, fél órát főzöm aztán átmegyek rajta botmixerrel alaposan, pótlom a vizet hozzá, főzöm még kicsit és még egyszer átmegyek botmixerrel. Kb 40 perc alatt kész és finom krémes. :)
12/13 anonim válasza:
Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdés, de hátha érdekel valakit, bárkit: a hüvelyesek főzővízbe nem szabad sót tenni a főzés megkezdésekor! Tehát a sárgaborsó főzővizébe sem teszünk sót első körben, hanem amikor a bab, a sárgaborsó vagy más fajta hüvelyes (csicseriborsó, stb) puhára főtt, csak azután tesszük bele a sót! Tehát a végén.
13/13 anonim válasza:
Én elején sózok-cukrozok-ízesítek, semmi bajuk. Nem is értem az ilyen tévhiteket.
Nálunk a rossz gázon sárgaborsó 1 órán belül megfől. Hétvégén 5 óra alatt főztem olyan borsót, ami semmit sem csinált. Helyette kicsírázott. Ültetvény volt a csomagolásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!