Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az normális, hogy 1 nap...

Az normális, hogy 1 nap áztatás után is >1 óráig kell főznöm a sárgaborsófőzeléket??? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Tegnap délelőtt beáztattam a sárgaborsót. Főzésig 4-5x cseréltem vizet, leszedtem a habját is. Most főzöm, de már 1 órája fő, és még mindig nem teljesen puha. Olvastam recepteket és ott 20 perceket írnak. Már nem először fordul ez elő velem, mi lehet a baj?

2021. júl. 9. 16:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam beáztatni, csak átmosom főzés előtt, fél órát főzöm aztán átmegyek rajta botmixerrel alaposan, pótlom a vizet hozzá, főzöm még kicsit és még egyszer átmegyek botmixerrel. Kb 40 perc alatt kész és finom krémes. :)
2021. szept. 9. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdés, de hátha érdekel valakit, bárkit: a hüvelyesek főzővízbe nem szabad sót tenni a főzés megkezdésekor! Tehát a sárgaborsó főzővizébe sem teszünk sót első körben, hanem amikor a bab, a sárgaborsó vagy más fajta hüvelyes (csicseriborsó, stb) puhára főtt, csak azután tesszük bele a sót! Tehát a végén.
2022. márc. 28. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

Én elején sózok-cukrozok-ízesítek, semmi bajuk. Nem is értem az ilyen tévhiteket.


Nálunk a rossz gázon sárgaborsó 1 órán belül megfől. Hétvégén 5 óra alatt főztem olyan borsót, ami semmit sem csinált. Helyette kicsírázott. Ültetvény volt a csomagolásban.

2023. szept. 26. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!