Kelkáposztából mit lehet főzni a megszokottakon kívül?
Figyelt kérdés
Megkívántam, de most valami újat akarok! Nem most, van pár napom.
Tehát, amiket tudok: frankfurti leves, rakott kelkáposzta, kelkáposzta főzelék. Ezek több variációban. Illetve találtam kelkáposzta fasírt receptet, de azon még gondolkodom.
A fentieken kívül mit lehet még csinálni belőle?
Olyan kellene, aminek nem az a lényege, hogy van benne kelkáposzta (elég sok mindenbe rakok), hanem maga a kelkáposzta a domináns.
2021. júl. 5. 23:46
1/7 anonim válasza:
2/7 anonim válasza:
Húsos kelkáposzta. Az egészben hagyott kelkáposzta levelei közé fűszerezett darált húst raksz. összekötözöd , tejfölt öntesz rá és a sütőben megsütöd. Úgy vágod fel, mint a tortát.
3/7 anonim válasza:
Sós vízben megfőzöd 80%-ig, a nagy vastag leveleket leszeded, szeletekre vágod torzsástól, hogy összetartsa és kirántod.
4/7 anonim válasza:
Köretnek szalonnás kelkáposztát.
Metéltre vágod a szalonnát lepirítod rá a kelkáposzta só bors majoranna.
Picit össze fonnyad és kis tejszínnel összeforralod.
Ez pár perc és nem kell hogy ússzon a tejszínben.
5/7 anonim válasza:
A rántott kelkáposzta nagyon finom:)) Még van egy vega receptem is, ha szereted. Gombapörkölztöt készítünk lecsósan, (paprikával, paradicsommal), jól megfűszerezed, bulgurral összekevered. Én szoktam bele tenni tejfölt is, de ha nem szereted, kihagyható. Egy tepsi aljába beleteszem a sós vízben előfőzött káposztalevelek felét, rá teszem a gombapörköltöt, befedem a maradék kelkáposztával. A tetejére lehet tejfölt vagy akár sajtot is tenni, és sütőben megsütöd. Nagyon finom!
6/7 anonim válasza:
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!