Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyen tortaformában milyen...

Ilyen tortaformában milyen tortát lehet készíteni? (linket lent találtok)

Figyelt kérdés

Mivel ez egy lapos tortaforma, így gondolom olyan tésztában lehet csak gondolkodni, ami nem nő nagyra sütés közben.

Előre is köszönöm a recepteket!

[link]

Ha nem jó a link, akkor egy kicsit le kell görgetni, és a 975 Ft-os gyümölcstorta formáról van szó.

2010. aug. 26. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez gyümölcstortához való forma.

Lehet 2 tojásból piskóta vagy valamilyen linzertészta,az alap. Ha beírod a keresőbe,hogy gyümölcstorták,sok receptet találhatsz.

2010. aug. 26. 21:39
 2/10 A kérdező kommentje:

Oké, majd szétnézek.

A konkrét recepteket is örömmel fogadom!

Köszi!!!!

2010. aug. 26. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

én úgy szoktam csinálni hogy fogok 3 tojást szétválasztom a fehérjét felverem habbá utánna a sárgáját is 3 evőkanál cukorral. sárgájába teszek 3 evőkanál lisztet minden kanál után jól kikeverem majd a végén 1 cs. sütőpor bevágom a sütőbe. addig megcsinálom a pudingot aztis kicsit másképp fogok 2-2,5 dl tejet felteszem forrni addig 1 dl-be elkeverek egy vaniliás pudingport a megadott cukorral ha forr beleöntöm és rögtön hozzáteszek kb 5 dkg vajat lehet kicsit több is én ezt saccra mondtam sokkal krémesebb lesz tőle sztem finomabb a hihűlt tésztára rakom a pudingot barackot banánt vagy bármilyen gyümölcsöt ráteszek majd a tetejére tortazselét teszek

remélem megtetszik :)

2010. aug. 26. 21:54
 4/10 anonim ***** válasza:

én is mint az utolsó írta kisütök egy piskótát

megfőzöm a pudingot mint máskor aztán a piskótára öntöm a pudingot és sokféle képpen lehet a gyümölcsökkel díszíteni és a végére tortazselé

2010. aug. 26. 21:58
 5/10 A kérdező kommentje:

Jaj, köszi:)

Valamilyen konkrét márkájú pudingporral csinálná pl. a 2.válaszoló, vagy mindegy?

2010. aug. 26. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:

teljesen mindegy :)

amelyik épp kéznél van

próbáld ki így megcsinálni a pudingot hidd el nagyon más sokkal finomabb

2010. aug. 26. 22:05
 7/10 A kérdező kommentje:
oké:) kössz
2010. aug. 26. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:

szia! én is írok neked egy egyszerű receptet, és, ha elfogadod, egy pár tanácsot a tortaformához.

a piskóta:

-2 tojás

-14 dkg liszt

-14 dkg cukor

-egy púp.teákanál sütőpor

-fél dl olaj

-fél dl melegvíz

a két tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáöntjük az olajat, a melegvizet elkeverjük a sütőporos liszttel. végül lazán belekeverjük a két tojás keményre vert habját.

a tortaformát alaposan kikenjük zsiradékkal, ügyelve, hogy minden bordája zsíros legyen.erre szórunk lisztet és

mozgatva, egyengetve eloszlatjuk,hogy mindenhova jusson a lisztből. a közepére öntjük a piskótatésztát és hagyjuk szépen elterülni.

előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb. 10-15 perc.

ekkor egy tálat, amiben tálaljuk kivajazunk vékonyan és

ráborítjuk a megsült tésztára. hirtelen megfordítjuk.

a tortaformára jó lucskos vizes konyharuhát borítunk,és hagyjuk, hogy gőzölögjön.egy nehezebb kés nyelével ütögetjük a tetejét és az oldalát párszor.

ezután óvatosan leemeljük a formát tésztáról.

a többi ugyanaz, mint az előző kedves válaszolóké, vagyis

sűrű puding a közepébe /legolcsóbb is jó/tetejére ízlésesen kirakott gyümölcs végül a tortazselé.

nagyon finom és szép a kivi-naracs, a nektarin legyezőszerűen kirakva,őszibarack, szóval bármilyen gyümi.

jó sütögetést

üdv.

2010. aug. 27. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Linzer tésztát kinyújtasz. A formába teszed a széleihez is szépen odaigazítod. A maradékot levágod, a szélét pár helyen a formához nyomod h ne csússzon le sülés közben. Ha kisült és meghült, pudingot bele, rá gyümit. A tetejét lezselézed és kész.

Én a pudingot kevesebb tejjel szoktam mint amit a tasi ír. Így sűrűbb, keményebb lessz. Nem folyik szét.

2010. aug. 27. 13:52
 10/10 A kérdező kommentje:
De jó, köszönöm az újabb tippeket:)
2010. aug. 27. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!