Ilyen tortaformában milyen tortát lehet készíteni? (linket lent találtok)
Mivel ez egy lapos tortaforma, így gondolom olyan tésztában lehet csak gondolkodni, ami nem nő nagyra sütés közben.
Előre is köszönöm a recepteket!
Ha nem jó a link, akkor egy kicsit le kell görgetni, és a 975 Ft-os gyümölcstorta formáról van szó.
Ez gyümölcstortához való forma.
Lehet 2 tojásból piskóta vagy valamilyen linzertészta,az alap. Ha beírod a keresőbe,hogy gyümölcstorták,sok receptet találhatsz.
Oké, majd szétnézek.
A konkrét recepteket is örömmel fogadom!
Köszi!!!!
Szia!
én úgy szoktam csinálni hogy fogok 3 tojást szétválasztom a fehérjét felverem habbá utánna a sárgáját is 3 evőkanál cukorral. sárgájába teszek 3 evőkanál lisztet minden kanál után jól kikeverem majd a végén 1 cs. sütőpor bevágom a sütőbe. addig megcsinálom a pudingot aztis kicsit másképp fogok 2-2,5 dl tejet felteszem forrni addig 1 dl-be elkeverek egy vaniliás pudingport a megadott cukorral ha forr beleöntöm és rögtön hozzáteszek kb 5 dkg vajat lehet kicsit több is én ezt saccra mondtam sokkal krémesebb lesz tőle sztem finomabb a hihűlt tésztára rakom a pudingot barackot banánt vagy bármilyen gyümölcsöt ráteszek majd a tetejére tortazselét teszek
remélem megtetszik :)
én is mint az utolsó írta kisütök egy piskótát
megfőzöm a pudingot mint máskor aztán a piskótára öntöm a pudingot és sokféle képpen lehet a gyümölcsökkel díszíteni és a végére tortazselé
Jaj, köszi:)
Valamilyen konkrét márkájú pudingporral csinálná pl. a 2.válaszoló, vagy mindegy?
teljesen mindegy :)
amelyik épp kéznél van
próbáld ki így megcsinálni a pudingot hidd el nagyon más sokkal finomabb
szia! én is írok neked egy egyszerű receptet, és, ha elfogadod, egy pár tanácsot a tortaformához.
a piskóta:
-2 tojás
-14 dkg liszt
-14 dkg cukor
-egy púp.teákanál sütőpor
-fél dl olaj
-fél dl melegvíz
a két tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáöntjük az olajat, a melegvizet elkeverjük a sütőporos liszttel. végül lazán belekeverjük a két tojás keményre vert habját.
a tortaformát alaposan kikenjük zsiradékkal, ügyelve, hogy minden bordája zsíros legyen.erre szórunk lisztet és
mozgatva, egyengetve eloszlatjuk,hogy mindenhova jusson a lisztből. a közepére öntjük a piskótatésztát és hagyjuk szépen elterülni.
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb. 10-15 perc.
ekkor egy tálat, amiben tálaljuk kivajazunk vékonyan és
ráborítjuk a megsült tésztára. hirtelen megfordítjuk.
a tortaformára jó lucskos vizes konyharuhát borítunk,és hagyjuk, hogy gőzölögjön.egy nehezebb kés nyelével ütögetjük a tetejét és az oldalát párszor.
ezután óvatosan leemeljük a formát tésztáról.
a többi ugyanaz, mint az előző kedves válaszolóké, vagyis
sűrű puding a közepébe /legolcsóbb is jó/tetejére ízlésesen kirakott gyümölcs végül a tortazselé.
nagyon finom és szép a kivi-naracs, a nektarin legyezőszerűen kirakva,őszibarack, szóval bármilyen gyümi.
jó sütögetést
üdv.
Linzer tésztát kinyújtasz. A formába teszed a széleihez is szépen odaigazítod. A maradékot levágod, a szélét pár helyen a formához nyomod h ne csússzon le sülés közben. Ha kisült és meghült, pudingot bele, rá gyümit. A tetejét lezselézed és kész.
Én a pudingot kevesebb tejjel szoktam mint amit a tasi ír. Így sűrűbb, keményebb lessz. Nem folyik szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!