Tortaburkoláshoz jól bevált receptek?
Mit jelent pontosan a vajas krém? Én besamelhez szoktam keverni a cukorral felvert margarint, úgy finom szerintem. Kakaót vagy citromlevet teszek bele, ez ezt a két fajtát szeretjük.
Ha nagyon könnyű krémet szeretnél, akkor besamel helyett megpróbálhatod sűrű tejbegrízhez keverni a margarint/vajat.
#1 burkolásról van szó, tehát svájci/olasz vajkrémre gondolhatott a kérdező, ezeket szokták burkolókrémnek használni.
A besamel teljesen más, az zsíradék+liszt, tejjel felöntve és mártás állagúra főzve.
A homogenitásnál egyébként lényeges, hogy az alapanyagok azonos hőmérsékletűek legyenek. Ha úgy tűnik, kicsapódott a vaj (darabos-trutyis a krém), akkor hajszárítózd meg az edény oldalát és közben keverd folyamatosan, össze fog állni.
#1 Ez nem a főzött krém akarna lenni? Utána olvastam, de konkrét tortakrém receptet nem találtam “besamel” címszóval. A grízzel pedig megint az a baj, hogy nem hinném, hogy szép lenne, ha a kis dara szemcsék ott ékeskednének a torta külsején.
#2 Ez nagyon jól hangzik! Jövő héten hétvégén megint tortát kell sütnöm, ki fogom próbálni!
#3 Igen ezekről lenne szó. Hála az égnek nem lett ikrás a krém. Pár nagyobb gombóc vajat vettem észre amikor vontam be a tortát, és nagyon zavart, elszöszöltem vele egy ideig, de kihalásztam mindet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!