Jól bevált házi ketchup recept?
4 kg paradicsom
1 kg kápia paprika
4 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1 dl almaecet
4 púpozott ek cukor
1 teáskanál só
1 dl víz
bors ízlés szerint
0.5 kávéskanál citromsav
A paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát tisztítás után összedarabolod.
Felteszed főni, aláöntöd a vizet, ízesíted sóval, borssal, babérlevéllel.
Addig főzöd, amíg elpárolog a víz belőle, besűrűsödik, ugyanúgy, mint a paradicsomlé főzésénél.
Ekkor átpasszírozod, és visszateszed a tűzre.
Ízesíted cukorral és almaecettel.
Még fél óráig főzöd, beleteszed a citromsavat.
Fertőtlenített üvegekbe öntöd, lezárod, fejre állítod öt percre.
Száraz dunsztba teszed. Kb. két nap alatt hűl ki.
1
Ez jó lehet szósznak, de ez nem ketchup
2!
Nekem az eddig kipróbált ketchup receptek közül ez hasonlít rá legjobban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!