Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap málna lekvárt szeretnék...

Holnap málna lekvárt szeretnék főzni. Mennyi málnához mennyi cukrot illetve tartósítót tegyek? A mag benne maradhat a lekvárba? Vagy hogy tudom magnélkül eltenni?

Figyelt kérdés
Régi fajta paszirózom van gondolom azon át megy a mag.
2021. júl. 1. 18:32
 1/5 A kérdező kommentje:
A sárgabarackot, szilvát stb úgy szoktam főzni, hogy előtte nap cukorral és pici tartósítóval összekeverem be a hűtőbe másnap főzöm lehet így csinálni a málnával is?
2021. júl. 1. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A mag benne maradhat.Haas 3 az egyben benne van minden.
2021. júl. 1. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
4:1 ben Haas-om van itthon. Abban van tartósitó? Mert nem találom a zacskón.
2021. júl. 1. 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden lekvárt tartósítószer és cukor nélkül készítünk. Van még 3 éves baracklekvár is, szóval nem romlik meg. Az üvegeket ki kell forralni, lekvárral megtöltve fejjel lefelé állítva eltenni.
2021. júl. 1. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Már hogy ne lenne a zacskón. "...tartósítószer: szorbinsav"

[link]


Különben lekvár tök fölösleges szintetikus tartósítószer. Főleg ha hosszan főzöd, és cukorral készíted.

De ezek nélkül is lehet elálló lekvárt készíteni.

2021. júl. 2. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!