Holnap málna lekvárt szeretnék főzni. Mennyi málnához mennyi cukrot illetve tartósítót tegyek? A mag benne maradhat a lekvárba? Vagy hogy tudom magnélkül eltenni?
Figyelt kérdés
Régi fajta paszirózom van gondolom azon át megy a mag.2021. júl. 1. 18:32
1/5 A kérdező kommentje:
A sárgabarackot, szilvát stb úgy szoktam főzni, hogy előtte nap cukorral és pici tartósítóval összekeverem be a hűtőbe másnap főzöm lehet így csinálni a málnával is?
2021. júl. 1. 18:33
2/5 anonim válasza:
A mag benne maradhat.Haas 3 az egyben benne van minden.
3/5 A kérdező kommentje:
4:1 ben Haas-om van itthon. Abban van tartósitó? Mert nem találom a zacskón.
2021. júl. 1. 19:37
4/5 anonim válasza:
Minden lekvárt tartósítószer és cukor nélkül készítünk. Van még 3 éves baracklekvár is, szóval nem romlik meg. Az üvegeket ki kell forralni, lekvárral megtöltve fejjel lefelé állítva eltenni.
5/5 anonim válasza:
Már hogy ne lenne a zacskón. "...tartósítószer: szorbinsav"
Különben lekvár tök fölösleges szintetikus tartósítószer. Főleg ha hosszan főzöd, és cukorral készíted.
De ezek nélkül is lehet elálló lekvárt készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!