Gombamártás tejtermékek nélkül?
Figyelt kérdés
Csirkemellet sütnék egyben, gombamártással, de mindenhol csak tejszínes, tejfölös recepteket találtam. Van más megoldás is? Nincs a családban laktózérzékeny, csak azt a jellegzetes tejes állagot/ízt unjuk már.2021. jún. 30. 15:18
1/8 anonim válasza:
Sűrítsd be kevés fehérborral + keményítővel.
Nálunk egyébként is alap a gombamártáshoz a fehérbor, és a kakukkfű (a hagyma mellett).
2/8 anonim válasza:
Csinálj barnamártást, madeira mártást. Nincs benne tejtermék.
3/8 anonim válasza:
Én alpro "rizstejszínnel" szoktam ezeket csinálni.
4/8 anonim válasza:
3: de pont azt írja akérdező, hogy " a jellegzetes tejes állagot/ízt unjuk már"
Ezen nem segít a rizstej...
5/8 anonim válasza:
#4
Mivel nem ugyanolyan az íze mint a tejszínnek (nyilván, mivel nem tejszín) így szerintem megfelel a kritériumoknak.
7/8 anonim válasza:
#6
Hát, a mártások általában krémesebb folyadék állagúak... :D
8/8 anonim válasza:
Zabtejszìn/Oetker-es Créme Vega.
Otthon csinálhatsz kesu besamellt, kesudióból. Én ezt főzöm össze gombával és tésztával. Isteni! Viszont neked kell megcsinálni és több hozzávaló kell bele.
Keress rá receptet a neten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!