Korulbelul mennyi olajat hasznaltok a suteshez-fozeshez egy honapban?
Vagy ha ugy konnyebb kiszamolni: egy liter olajat mennyk ido alatt hasznaltok el?
Probalok kevesebb olajjal fozni, de sajnos minden kajat ugy kezdek, hogy hagymat piritok, olajja, meg ha csak par cseppel is Igy kb 3 deci olajat hasznalok el egy honapban, az nagyon sok?
3 decit?
En egy honapban legalabb 3 litert. Sokat sutok olajban, fasirtot, rantott husokat, zoldsegeket.
Viszont minden mas etelhez zsirt hasznalok, amit haztol veszek.
Hagymát olajon ne, disznózsíron az igazi főleg ha pörköltet főzöl meg amúgy is jobb.
Mi csak a palacsintához használunk olajat.
Jó pár száműzött év után ismét egészséges lett a zsír:) persze mindig is az volt, csak anno el kellett adni a margarint is, sose szerettem mert az tényleg műanyag.
Nekem kb. egy félévig elég egy liter napraforgóolaj.
Utálom a bő olajban sült dolgokat, tehát max. egy kis rántás v. majonéz, esetleg pörkölt - ilyesmihez használom. Minden egyébhez olívaolajat, de csak 1-2 kiskanálnyit. Hús sütéshez, salátákhoz, ilyesmi...
En nem eszek allati eredetu dolgokat, ezert a zsirrol teljesen meg is feledkeztem, de termeszetesen irhatjatok azt is, nem az olaj a lenyeg, hanem a hozzaadott zsiradek.
1.es 4.: ezt a mennyiségét gondolom nem egy emberre kell erteni, hanem ugy csaladi szinten, nem? Vagy ugy jon ossze ez a mennyiseg, hogy nem szuritek vissza?
Egyebkent en is rengeteg lenmagot, ricat, diot, chiat es szezammagot eszek, rantani es olajban sutni nem szoktam. A hagymanal en is probalom majd vizzel helyettesiteni. A nagy mumus az az aglio e olio, ami gyakorlatilag teszta olajjal, de sajnos imadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!