Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Korulbelul mennyi olajat...

Korulbelul mennyi olajat hasznaltok a suteshez-fozeshez egy honapban?

Figyelt kérdés

Vagy ha ugy konnyebb kiszamolni: egy liter olajat mennyk ido alatt hasznaltok el?


Probalok kevesebb olajjal fozni, de sajnos minden kajat ugy kezdek, hogy hagymat piritok, olajja, meg ha csak par cseppel is Igy kb 3 deci olajat hasznalok el egy honapban, az nagyon sok?



2021. jún. 25. 11:27
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
74%

3 decit?

En egy honapban legalabb 3 litert. Sokat sutok olajban, fasirtot, rantott husokat, zoldsegeket.

Viszont minden mas etelhez zsirt hasznalok, amit haztol veszek.

2021. jún. 25. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
63%
Én már vízen pirítom a hagymát, megvárom hogy kicsit lekapjon, picit barna lesz, és akkor felöntöm vízzel, ugyanúgy karamellizálódik, ha ügyes vagy, és sokkal édesebb lesz így a hagyma. Ott áll egy 2 literes olaj tavaly óta, nem nagyon fogy. Csak indiai illetve magyaros ételekhez használok nagyon ritkán(!) olajat, indiaihoz szinte muszáj, de a magyaros ételekhez nem feltétlen kell. Igaz, magyaros ételt nem sokat főzök. Sütőben sütök, nem olajban, de ahhoz sem használom. Az olaj egy nagyon feldolgozott élelmiszer, olyannyira mint a cukor, én ugyanúgy viszek be zsírokat a szervezetembe, csak olajos magvak formájában, diót, mogyorót, lenmagot, mákot, szotyit eszem, sokkal egészségesebb, ezek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal. Az olajban csak E vitamin van, semmi más, és borzasztóan sok kalória, nem éri meg ennyi üres kalóriát bevinni.
2021. jún. 25. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
67%
4-5 litert
2021. jún. 25. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
52%

Hagymát olajon ne, disznózsíron az igazi főleg ha pörköltet főzöl meg amúgy is jobb.

Mi csak a palacsintához használunk olajat.

Jó pár száműzött év után ismét egészséges lett a zsír:) persze mindig is az volt, csak anno el kellett adni a margarint is, sose szerettem mert az tényleg műanyag.

2021. jún. 25. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
87%
1,5-2 liter. Bar nyaron kevesebbet.
2021. jún. 25. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
88%

Nekem kb. egy félévig elég egy liter napraforgóolaj.

Utálom a bő olajban sült dolgokat, tehát max. egy kis rántás v. majonéz, esetleg pörkölt - ilyesmihez használom. Minden egyébhez olívaolajat, de csak 1-2 kiskanálnyit. Hús sütéshez, salátákhoz, ilyesmi...

2021. jún. 25. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 A kérdező kommentje:

En nem eszek allati eredetu dolgokat, ezert a zsirrol teljesen meg is feledkeztem, de termeszetesen irhatjatok azt is, nem az olaj a lenyeg, hanem a hozzaadott zsiradek.

1.es 4.: ezt a mennyiségét gondolom nem egy emberre kell erteni, hanem ugy csaladi szinten, nem? Vagy ugy jon ossze ez a mennyiseg, hogy nem szuritek vissza?


Egyebkent en is rengeteg lenmagot, ricat, diot, chiat es szezammagot eszek, rantani es olajban sutni nem szoktam. A hagymanal en is probalom majd vizzel helyettesiteni. A nagy mumus az az aglio e olio, ami gyakorlatilag teszta olajjal, de sajnos imadom.

2021. jún. 25. 12:29
 8/29 anonim ***** válasza:
58%
Most a te kedvedért megnéztem ezt a sphagetti aglio e olio receptet. TÉNÉ szerint próbálsz étkezni? Én teljes értékűen így készíteném el: megfőzöd a tésztát, félreteszed. A fokhagymát megsütöd a sütőben olaj nélkül, amíg kicsit aranybarna lesz. Ezután én egy aprítóba tenném a sült fokhagymát, egy kis tahinivel összedarálnám, a végén összekeverném az apróra vágott petrezselyemmel, és összekeverném a tésztával. (A tahini szezámmagkrémet jelent, de akármilyen magvajjal csinálhatod, ha túl intenzív ízű neked a tahini, használj beáztatott kesut)
2021. jún. 25. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
77%
Egyedülálló vagyok, 1 liter olaj általában 2 hónapra elég úgy, hogy nem is spórolok vele.
2021. jún. 25. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
94%
1 liter kb. 8-10 hónap alatt fogy el. Ketten vagyunk és sokszor a főétkezést menzán oldjuk meg. Én is spórolósan használom az olajat. Hagyma alá kb. 1 evőkanálnyit használok vagy kicsit kevesebbet, függ a hagyma mennyiségétől is. Olajban nem sütök semmit, azt másol oldjuk meg, ha olyat ennénk. Vannak joghurtos, kevert sütik, abba szeretem az olajat, mert nem szárad ki a tészta. Sajnos a családban volt rossz példa is a zsíradék-használattal, amit igyekszem elkerülni. Pl. rakott krumpliban a jénai tál feléig állt az olaj, mert "az csak úgy sül meg". Az ebből következő érrendszeri betegségekről, már nem is szólva.
2021. jún. 25. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!