Szoktál szakácskönyvből főzni?
Nálam az összes étel alapja
zsír vöröshagyma és paprika.
És inkább sütök mint főzök, a gyümölcsöket, zöldségeket meg nyersen eszem.
Tésztát, kenyeret kerülöm.
szia! rutinból főzök évtizedek óta, pedig van vagy 30 szakácskönyvem:) inkább szórakozásból, ötletmerítésként
lapozgatom őket, bár kétségkívül, hogy az alapokat kezdőknek jól leírja némelyik.
üdv.
Mivel eléggé vizuális lény vagyok, anyu régi szakácskönyveiben meg nincsenek képek, ezért másoknak bevált, fotókkal mellékelt receptek között szemezgetek a megszokott internetes oldalaimon. Innen merítek új ötleteket, recepteket. Ha valami hagyományos, klasszikus ételreceptnél akadok el, akkor felhívom anyut. Ez általában a legegyszerűbb dolgoknál következik be, például rántás vagy piskóta készítés. :)
Egyébként szeretek új ízeket kipróbálni, általában érzéssel főzök, ész nélkül öntögetek mindent, de eddig még bevált, sikert aratott a családban minden főztöm. :)
23/L
Szia!
Én is szoktam szakácskönyvből főzni, viszont igazat adok az első kommentelőnek, mert szerintem is van, amit kihagynak belőle.
De azért mindig jól sikerül, amit szakácskönyvből készítek elsőre! :)
Már megszállott szakácskönyv gyűjtő lettem! :)
Ahogy írtam a bevezetőben, én csak most kezdtem el használni szakácskönyvet. Nem egy divatos, szinte fotóalbumot, hanem egy magyar mesterszakács által összeállított családi szakácskönyvet.
Ennek legfőképp az volt az oka, hogy észrevettem, hogy előbb-utóbb mindig ugyanazokat főzöm, és már kicsit untam.
Sok fűszerem van itthon, de ha egyedül főztem, mégsem használtam őket olyan változatosan és főleg magabiztosan, ahogy azt lehetett volna.
Én gyerekkoromban szívesen főztem, de anyám nem tud főzni, ezért nem tanított semmit, sőt, néha nem is örült, ha főzök. Ezért nálam az alapokban van hiányosság. Észrevettem, hogy ebben a családi szakácskönyvben egy csomó praktika van, és pont ezeket az alapokat, ezt a kellemes magabiztosságot meg tudom szerezni. Ezért direkt főzöm a recept szerint, hogy érezzem az ételek alapízeit, és majd utána megpróbálom variálni őket, ha már ráérzek arra, hogy mit mivel fűszerezzünk, mennyi ideig süssük-főzzük stb.
Na, csak ezért kérdeztem. Aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok, mindenkit felpontoztam, hátha örül neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!