Mi a külömbség az omlett és a tojásrántotta között?
AZ eredeti omlett - nem amit MO-on sokan annak tartanak - a tojás szét van választva, a sárgájához kevés lisztet és tejet tesznek, úgy keverik símása, a fehérjét felverik kemény habbá, a sárgájához adják és úgy sütik. Sütéskor nagy serpenyöbe öntik a masszát, közepes lángon sütik, nem kevergetik, ha megsült, egy fedöre csúsztatva megfordítják és a másik felét is megsütik.
Ha töltik, akkor csak az elsö oldalt sütik, ráhalomzzák a tölteléket az egyok oldalra, félbehajtják és úgy csúsztatják tányérra.
A rántotta esetében a tojást sózzák, villával elkeverik - van, aki simára, van, aki tartkán hagyja - serpenyöben forró zsiradékban idönkénti keverés mellett sütik. Van, aki csak addig, amíg nem folyik, de van, aki egész szárazon szereti.
Leginkább az, hogy az omlett mindig lepényszerűen van egyben kisütve, nem "rögösen", mint a rántotta.
Illetve asütés végén vagy tálaláskor a már megsült omlett közepébe szoktak feltétet, pl zöldségeket vagy sajtot szórni és félbehajtva tálalni.
Szóval nem igazán a recept, hanem az elkészítés és a tálalás a különbség.
#1, mi ez az eredeti omlett? Te találtad ki, attól lett eredeti?
Egy biztos, liszt nem kell egyikbe sem!
Az omlettet vékony tojáslepénynek sütöd, kevergetés nélkül, a rántottát pedig kevergetve, darabosra. A rántottába belekevered a feltéteket, az omlettre külön rá rakod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!