Elektromos sütőnél mit takarhat a pizza funkció, mit csinálhat másként?
Szerintem csak lett neve a grill + 250°+ légkeverés funkciónak. Sokan nem tudják amúgy, hogy ilyen módon lehet otthon rendes pizzát sütni.
Ugyanez az aquaclean "funkció", amit egyébként egy csomó háziasszony alapból ismer, és alkalmaz sütőtisztításkor.
Úgy vélem, a kezdő szakácsok, vagy éppen tapasztalat nélküli vásárlói kört célozzák meg ezzel.
Hogy mivan? Milliószor csináltam már pizzát, de az említett eset még életemben nem fordult elő.
Milyen vastag a pizza? Milyen vastag és mennyi a feltét? Én hagyományos olasz pizzát csinálok, vékony tészta, vékony feltét. 250°, 6 perc, és GRILL. Nem írod a grillt, anélkül nem lehet rendes pizzát sütni.
Jamie Oliver receptjét.
Nalunk vastagabb pizza megy, és az Ooni féle receptet használom. Fél kiló liszt, 300ml víz, 7gramm élesztő, 20 gramm olivaolaj, és 10 gramm só. Ebből én kettő nagy ,30 centi körüli pizzát csinálok.
Szószt is magam csinálom konzerv paradicsomból (Lidl), plusz sürített paradicsomot is szoktam tenni hozzá, ez lehet így kicsit hígabb, de volt, hogy kicsit átfőztem, erre egy fél mozzarella, és a feltét.
Grill funkciónál megy nálad az alsó-felső sütés is? Vagy csak a felső? Előző sütőmnél, alsó-felső sütéssel csináltam, de ott nem volt grill funkció, ha maxra tekertem, akkor bekapcsolta mindkét felső fűtőszálat.
A szószt én is házilag készítem.
A grill funkció soha nem önmagában alul-felül sütés. A grillnek pont ez a lényege, hogy csak felül megy, és pirítja a feltétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!