A vékony tésztájú pizzát, vagy a vastag tésztájú pizzát szeretitek jobban?
16-os, nagyon igaz!
Budapesten a legkirályabb pizza az egész 90-es, 2000-es években a Don Robertoban volt. Aztán egyszer átvette valami új tulaj, és lebutította valami égett, papírvékony sajtos tallérrá. Kérdeztem, mi volt ez, hát ez nem az, amit itt megszoktunk, hanem konkrétan szar. Erre elkezdték magyarázni, hogy ez most "igazi olasz" recept. Mondtam jó, az lehet, de a régi miatt járt ide mindenki, ilyet az aluljáróban is lehet kapni. Mellesleg az is a legigazibb olasz recept volt, mert a tulaj, aki a helyet alapította Olaszországból települt haza a rendszerváltás után, és profi pizzaszakácsként dolgozott már kint is. Többek között ezért volt (és van) a Robertóban fatüzeléses kemence.
Állítólag azóta ők is rájöttek, hogy nem kéne ráerőltetni a saját ízlésüket a vendégekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!