írnátok valami egyszerü levest?
Tojásleves
Kevés olajon halványbarnára pirítasz egy evőkanál lisztet, aztán bele egy kávéskanál pirospaprika. Elkevered, kevés vizet bele, azt is elkevered, megint egy kevés vizet bele, ezt is elkevered... ez a paprikás rántás. Ez a leves alapja.
Ezt felöntöd másfél liter vízzel, menjen bele egy kis vegeta, ízlés szerint só (kóstold meg), és amint felforrt, 3 felvert tojás. Elkevered, egyet rottyan, és már kész is. Én csak nyolcperces levesnek hívom, ennyi idő alatt el lehet készíteni a nulláról indulva.
Egy lábosban kevés olajra teszel 2-3 evőkanál lisztet. Addig kavargatod, tűz felett, míg zsemle színű nem lesz. Ekkor lehúzod a lángról és keversz hozzá mokkáskanálnyi pirospaprikát. Visszateszed tűzre és felöntöd 1,5 liternyi hideg vízzel. Állandóan kavargatod. Tegyél bele egy kis őrölt köményt. Főzd kis lángon forrástól számított 10 percig.
Ne felejtsd el megsózni!
11.49 vagyok.
Ez a rántott leves. Pirított zsemlekockákkal finom.
11:42-11:49 Nagyon szépen köszönöm! A 11:42-est készítettem el!
11:56 xD
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!