Másnak is nehezen megy kitalálni, hogy mit főzzetek?
Ahogy telnek az evek, a rutin es tapasztalat miatt kb gondolkodni se kell, jonni fog majd magatol.
Egyebkent joreszt a szezonalis termekekbol (pl telen nem fozok lecsot vagy csemegekukit ertelemszeruen), illetve kovetem az akcios dolgokat ezeket osszekombinalom azokkal mit szeretunk es ennyi.
Amugy meg a ferfiak amugyis finnyasok, valogatosok, semmi nem jo es minden mindegy...hat akkor igy jartak.
Azt eszik amit elejuk rakok, ha nem tetszik lehet enni hideget.
Én először mindig körbekérdezem a családot. Ha nem tudnak hasznosat mondani, akkor megnézem mi van itthon, aminek már közel a lejárati ideje. Eldöntöm, hogy mit akarok főzni, mármint levest, tésztát, húst stb. Ezután jön a lényeg, a szakácskönyvem. Mindig lejegyzem füzetekbe a receptjeimet, fotókat is teszek hozzájuk, így amikor recept kell, akkor csak fellapozom az adott füzetet és keresek olyan receptet, amibe az kell, amit épp fel akarok használni. Sokszor találok a kis füzeteimbe olyan receptet, amit már teljesen elfelejtettem, de a képről beugrik, hogy basszus, de rég csináltam ilyet, legyen akkor most ez.
Lehet online is ilyen receptes könyvet szerkeszteni, de nekem a füzet jobban tetszik, szeretem megörökíteni ezeket és bízom benne, hogy később a kislányomnak is továbbadhatom :)
Igen. 😐😐
Pár évig egész jól elvoltam a főzéssel, néha még élveztem is. Általában 2-3 napra készült egy nagyobb adag étel, így szerencsére nem kellett naponta főznöm.
Mostanában viszont kínszenvedés. Eleve meguntam, elveszi az időt, a párom válogatós, de elvárja, hogy naponta főzzek. 😟 Alig várom, hogy eljöjjön az a pillanat, hogy ne okozzon gondot az esetek nagyobb részében rendelni. 😃😃😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!