Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehetséges hogy kijöttem a...

Lehetséges hogy kijöttem a főzés gyakorlatból?

Figyelt kérdés

Gyermekkorom óta főzök, nem is rosszul. De az utóbbi időben olyan pocsékul sikerül legtöbb étel, hogy az már szörnyű. Nem mondom hogy nem lehet megenni, de valahogy nem olyan mint kellene legyen. Férjem mindenre azt mondja hogy jó. Már próbáltam receptek alapján, de az meg ugye olyan mint a zsákba macska, vagy be vált recept vagy sem. Valakinek van valami tanácsa?

U.i.: nem fogok ételt rendelni és szakácsra sincs pénzem.


2021. máj. 19. 13:59
1 2
 1/11 anonim válasza:
90%
Én egy személyes ok miatt egy évig képtelen voltam főzni, rendeltem menzáról kaját, aztán most visszatértem a konyhába. Meglepődve tapasztaltam, hogy vannak dolgok, amik már nem mennek úgy, mint egy éve. Kijöttem a rutinból, de nem estem kétségbe, szerintem, amint visszaáll a régi rend, úgy fog visszatérni a főzőtudományom is :) Azt viszont nem írtad, hogy mi sikerül benne pocsékul? A fűszerezés, vagy odaég, állag? Fűszerezés - sűrű kóstolás, égés - gyakoribb ellenőrzés, állag - pedig gyakorlás kérdése.
2021. máj. 19. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy darabig nem főztél, akkor igen, kijöttél a gyakorlatból. Ha folyamatosan főztél és most valamiért nem találod finomnak a saját főztödet, akkor csináltass egy koronavírus ellenanyag tesztet, lehet hogy megfertőződtél és elromlot a szaglásod, ami az ízérzékelést is rontja. De az mástól is elromolhat. Vagy esetleg stressz vagy bármi ilyen miatt nem tudsz úgy odakoncentrálni, az is lehet a baj (vagy már azért izgulsz, mert a múltkor se volt olyan jó).
2021. máj. 19. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Mindenkivel előfordul, én pár éve szakácsnak is mehettem volna ha gyorsabb vagyok a késsel, most meg néha olyan borzalmakat kotyvasztok hogy a macska is inkább elmenekül előle. Egyszer majd vége lesz, nem kell izgulni.
2021. máj. 19. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Terhességem elején nem nagyon főztem, vagyis csak ilyen gyors ezt azt amit kisfiam is ehet. Most meg hiába tudok enni egyszerűen valahogy semmi se jó, se a fűszerezés, se az állaga, oda is kapódik (mert ugye minden gyorsan kell), vagy nem fől/sül meg a közepe akárminek.

Ma pl rakott csirkemellet csináltam(hogy legyen valami finomsag) , fogalmam sincs mitől de totál kicsapódott a tejföl, azaz semmi szaft nem volt rajta, csak eresztett egy hektár vizet. Lényegében fűszerezett vízben sült csirkemell file készült

2021. máj. 19. 15:32
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Hát ha egy darabig nem főztél most meg ugyanolyan gyorsan akarod, ahogy előtte, az sajnos nem fog menni :-( Tudom, hogy gyerek mellett nehéz, de szerintem nincs más megoldás, mint kicsit türelmesebbnek lenni magaddal, valahonnan több időt szorítani a főzésre. De előbb-utóbb bele fogsz rázódni újra, ne aggódj.
2021. máj. 19. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Én is jóval ritkábban főzök, mivel folyamatosan romló szklerózisom van.

De jó régóta tudok főzni, és úgy ítélem meg, hogy a gyakorlatom megmaradt.

Ellenben azt veszem észre, hogy az alapanyagok íze, minősége nem olyan, mint mondjuk 5-6 évvel ezelőtt.

Ahogy a 4-es hozzászóló is írja, hogy kicsapódott a tejföl.

Magam is jártam már így, holott ez egy egyszerű dolog, és nem hinném, hogy a hozzászóló "rontotta" volna el az ételt.

De persze el tudom képzelni, hogyha valaki nem főz olyan régen, akkor esetleg "kijöhetett" a gyakorlatból. De azért nem feltétlen erre gondolnék elsőként, hanem sok helyen (így nálunk is) elég katasztrofális a helyzet a különböző alapanyagok minőségével.

2021. máj. 19. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Kóstolni szoktál?

Ha kóstolsz akkor tudni fogod hogy kell e még fűszer vagy tovább kell e sütni.

Én kb 5x is megfűszerezem az ételeimet, nehogy valami túlmenjen. Így sikerül mindig elérnem a tökéletes ízvilágot.

2021. máj. 19. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
Nem feltétlen , lehet az ízlés valtozott. Mostanában paromnak minden túl sós avgy fűszeres pedig ugyanúgy csinálom mint egy éve vagy két éve.
2021. máj. 19. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A húsokat teletömik vízzel, azért fő ki belőlük rengeteg. Egyszerűen addig kell sütni-főzni a húst, míg ez a víz elfő, vagy öntsd le a víz egy részét, ha félsz, hogy túlsütöd közben a húst.

Amikor nincs igazán kedvem főzni, akkor szokott nem jól sikerülni valami, de ez általában csak a rizzsel fordul elő, hogy nem puhul meg teljesen, vagy odakap, ha tényleg nagyon nem volt hozzá hangulatom.

2021. máj. 19. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Vissza fogsz rázódni, ahogy egyre többet főzöl majd. Ne aggódj emiatt. Meg az is lehet, hogy csak rossz napod volt és azért nem sikerült, egy másik nap meg nagyon finomat alkotsz majd. :)
2021. máj. 19. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!