Lehetséges hogy kijöttem a főzés gyakorlatból?
Gyermekkorom óta főzök, nem is rosszul. De az utóbbi időben olyan pocsékul sikerül legtöbb étel, hogy az már szörnyű. Nem mondom hogy nem lehet megenni, de valahogy nem olyan mint kellene legyen. Férjem mindenre azt mondja hogy jó. Már próbáltam receptek alapján, de az meg ugye olyan mint a zsákba macska, vagy be vált recept vagy sem. Valakinek van valami tanácsa?
U.i.: nem fogok ételt rendelni és szakácsra sincs pénzem.
Terhességem elején nem nagyon főztem, vagyis csak ilyen gyors ezt azt amit kisfiam is ehet. Most meg hiába tudok enni egyszerűen valahogy semmi se jó, se a fűszerezés, se az állaga, oda is kapódik (mert ugye minden gyorsan kell), vagy nem fől/sül meg a közepe akárminek.
Ma pl rakott csirkemellet csináltam(hogy legyen valami finomsag) , fogalmam sincs mitől de totál kicsapódott a tejföl, azaz semmi szaft nem volt rajta, csak eresztett egy hektár vizet. Lényegében fűszerezett vízben sült csirkemell file készült
Én is jóval ritkábban főzök, mivel folyamatosan romló szklerózisom van.
De jó régóta tudok főzni, és úgy ítélem meg, hogy a gyakorlatom megmaradt.
Ellenben azt veszem észre, hogy az alapanyagok íze, minősége nem olyan, mint mondjuk 5-6 évvel ezelőtt.
Ahogy a 4-es hozzászóló is írja, hogy kicsapódott a tejföl.
Magam is jártam már így, holott ez egy egyszerű dolog, és nem hinném, hogy a hozzászóló "rontotta" volna el az ételt.
De persze el tudom képzelni, hogyha valaki nem főz olyan régen, akkor esetleg "kijöhetett" a gyakorlatból. De azért nem feltétlen erre gondolnék elsőként, hanem sok helyen (így nálunk is) elég katasztrofális a helyzet a különböző alapanyagok minőségével.
Kóstolni szoktál?
Ha kóstolsz akkor tudni fogod hogy kell e még fűszer vagy tovább kell e sütni.
Én kb 5x is megfűszerezem az ételeimet, nehogy valami túlmenjen. Így sikerül mindig elérnem a tökéletes ízvilágot.
A húsokat teletömik vízzel, azért fő ki belőlük rengeteg. Egyszerűen addig kell sütni-főzni a húst, míg ez a víz elfő, vagy öntsd le a víz egy részét, ha félsz, hogy túlsütöd közben a húst.
Amikor nincs igazán kedvem főzni, akkor szokott nem jól sikerülni valami, de ez általában csak a rizzsel fordul elő, hogy nem puhul meg teljesen, vagy odakap, ha tényleg nagyon nem volt hozzá hangulatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!