Lisztek sikértartalma?
Van valahol konkrét leírás arról, hogy mennyi az egyes lisztfajták sikértartalma százalékban megadva?
Jó ideje keresem, de eddig nem találtam semmi konrétat, csak olyat, hogy a sikértartalom aránylag magas, alacsony, ami nekem túl kevés infó.
Mindenkinek elöre köszönöm a segítségét-
Erre nem fogsz találni olyan adatot, ami tuti fix %-ot adna meg a különféle liszt-típusok vonatkozásában.
Ugyanis a sikértartalom évről évre változik - függőn az időjárástól, a búzafajtától, csapadéktól, stb .stb.
4: nyilván van valami minőségi követelményrendszer, de nekem most csak a magyar élelmiszerkönyv jut eszembe... Ez hozzáférhető online, de fogalmam sincs, hogy ebben szerepel-e %-os adat.
Ha a lentebbi táblázatban látható 100g lisztben az a 10g fehérje mind sikér lenne, az jó lenne. Az, amiről olvastál, hogy egy lisztnek 15% a sikértartalma, az már különleges termőhelyről, különleges termesztési eljárással és különleges malomipari műveletekkel készülhetett. Ja, és biztos nem két-háromszáz forint kilója!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!