Milyen ételeket lehet előre elkészíteni?
Családi összejövetelhez szeretnék előző nap főzni, ilyenekre gondoltam, hogy fasírt, töltött, sült karaj, cigánypecsenye, sajttekercs.
+ majonézes saláták.
Vannak még ilyenek, amit előző nap el lehet készíteni?
A cigánypecsenyét szerintem pont jobb lenne frissen készíteni.
Alapvetően levesek, sütemények, sülthúsok elkészíthetőek előző nap.
Olyan ételeket lehet előző nap elkészíteni, amelyeket hidegen fogyasztanak.
A cigánypecsenye frissen sült, sütés után azonnal, melegen tálalják, azt előző nap legfeljebb elő lehet készíteni a sütéshez.
Az összejöveteltől is függ, hogy a fasírt, karaj svédasztalos hideg sültként funkcionál, vagy egy meleg vacsorás rendezvény, akkor viszont frissen sütve illik tálalni.
Salátákat nyugodtan meg lehet csinálni előző nap, feltéve, ha a hűtve tárolása megoldott.
Vannak jól melegíthető ételek, főleg, ami nem sült, hanem főzött (töltött káposzta, toros káposzta, pörköltek, stb)
Hideg gyümölcslevesek, sós, édes sütemények, desszertek...
Csak egy észrevétel:
Ha kész majonézből csinálod a salátákat, akkor másnapra felhígul, egész folyós lesz.
Csináld meg 5 perc alatt házilag, akkor finomabb, olcsóbb, de főleg másnapra is megőrzi a minőségét.
6-os vagyok és még annyit:
Én nem cifrázom, borecet helyett citromlét és csak egyféle (Vénusz vagy Floriol) olajat használok, mégis tökéletes.
Sült húst nem csinálnám előző nap, csak valami szaftosat. pl pörkölt, tejszínes csirke stb.
Levest simán lehet előző nap is, illetve a sütemények nagy részét is.
A sült karaj szerintem mikrózva nagyon kiszárad, a fasírt is frissen az igazi
natur francia szelet
pörkőtt
halrudi
Ezek közül a töltött karajt, a sajttekercset és a franciás cuccokat (házi majonézzel) előző nap megcsinálhatod, a többi csak frissen sütve jó.
A töltött karaj szerepel hidegtálakon is, így az teljesen jó hidegen is.
De előre csinálhatsz töltött dagadót, vagy töltött gombát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!