Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket lehet előre...

Milyen ételeket lehet előre elkészíteni?

Figyelt kérdés

Családi összejövetelhez szeretnék előző nap főzni, ilyenekre gondoltam, hogy fasírt, töltött, sült karaj, cigánypecsenye, sajttekercs.

+ majonézes saláták.

Vannak még ilyenek, amit előző nap el lehet készíteni?


2021. máj. 9. 22:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

A cigánypecsenyét szerintem pont jobb lenne frissen készíteni.


Alapvetően levesek, sütemények, sülthúsok elkészíthetőek előző nap.

2021. máj. 9. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sült karajt se csinálnám meg előző nap és a fasírtot sem.
2021. máj. 10. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Olyan ételeket lehet előző nap elkészíteni, amelyeket hidegen fogyasztanak.

A cigánypecsenye frissen sült, sütés után azonnal, melegen tálalják, azt előző nap legfeljebb elő lehet készíteni a sütéshez.

Az összejöveteltől is függ, hogy a fasírt, karaj svédasztalos hideg sültként funkcionál, vagy egy meleg vacsorás rendezvény, akkor viszont frissen sütve illik tálalni.

Salátákat nyugodtan meg lehet csinálni előző nap, feltéve, ha a hűtve tárolása megoldott.

Vannak jól melegíthető ételek, főleg, ami nem sült, hanem főzött (töltött káposzta, toros káposzta, pörköltek, stb)

Hideg gyümölcslevesek, sós, édes sütemények, desszertek...

2021. máj. 10. 04:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A fasírt, a töltött karaj, majonézes saláták jó választás, én szoktam még rakott zödbabot, svéd gomba salátát, töltött csirkecombot, pogácsát, almás pitét előző nap sütni.
2021. máj. 10. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2021. máj. 10. 06:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy észrevétel:

Ha kész majonézből csinálod a salátákat, akkor másnapra felhígul, egész folyós lesz.

Csináld meg 5 perc alatt házilag, akkor finomabb, olcsóbb, de főleg másnapra is megőrzi a minőségét.

https://www.youtube.com/watch?v=rzj-iNCMiaA

2021. máj. 10. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

6-os vagyok és még annyit:

Én nem cifrázom, borecet helyett citromlét és csak egyféle (Vénusz vagy Floriol) olajat használok, mégis tökéletes.

2021. máj. 10. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Sült húst nem csinálnám előző nap, csak valami szaftosat. pl pörkölt, tejszínes csirke stb.

Levest simán lehet előző nap is, illetve a sütemények nagy részét is.

A sült karaj szerintem mikrózva nagyon kiszárad, a fasírt is frissen az igazi

2021. máj. 10. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

natur francia szelet

pörkőtt

halrudi

2021. máj. 10. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek közül a töltött karajt, a sajttekercset és a franciás cuccokat (házi majonézzel) előző nap megcsinálhatod, a többi csak frissen sütve jó.

A töltött karaj szerepel hidegtálakon is, így az teljesen jó hidegen is.

De előre csinálhatsz töltött dagadót, vagy töltött gombát is.

2021. máj. 10. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!