Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudom szép egyenesre...

Hogyan tudom szép egyenesre szelni a kakaós csigáim?

Figyelt kérdés
A következő technikával szoktam őket "gyártani": tészta meggyúr, dagaszt, keleszt, kakaós cukorral beszór, felteker, és szeletel. De hogy tudom úgy szeletelni, hogy szép "stabilak" legyenek? Valami praktika esetleg?
2010. aug. 23. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:
A kakaós csigát nem rúdban kell kisütni, hanem eleve csigaformákat kell csinálni, és azt tenni a tepsire.
2010. aug. 23. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

kérdezö nem írta hogy rudban sütné.


èn úgy csinálom, hogy jó szorosan tekerem fel, és kb 2 új vastagra szeletelem, és amikor a tepsire teszem, akkor lenyomom öket, így egyformák lesznek. aztán úgy is még egy kelesztés jön így és az megemeli. nem tök laposra nyomom, csak úgy jobban össze.


én a tésztát megolajozom hogy puhább legyen és megszórom grízzel hogy ne fojjon ki a kakaó belöle.

2010. aug. 23. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!