Makos teszta csak szeles metelt tesztabol jo?
En mindig abbol csinaltam eddig viszont most szembesultem vele hogy nincs itthon csak csiga tesztam
Azzal is jo lehet? Koszi
A csigatészta levesbe való, abból semmiképp.
Egyébként normál tésztaból bármilyenből lehet, maximum kevésbé tapad meg rajta a feltét.
7, nem marketing, puszta logika. A lapos tésztán (metélt, nagykocka, stb.) jobban megtapad az ilyen jellegű feltét. Az "üreges" (penne, szarvacska) tészták nagyon jók pl. tésztasalátába.
A csavart tészta, mint az orsó meg szószokhoz szuper, mivel logikusan a formája miatt a "hajlatokban" jobban megtapad a szósz. Vagy a rakottasokhoz, mert jobban összeáll ugyanez miatt.
Nyilván ezen felül vannak megszokással kapcsolatos szempontok, pl. a spagetti és makaróni klasszikus felhasználása.
És persze, ha valamilyen okból ki kell cserélni, akkor bármelyik tészta jó bármire, mert ugyanúgy tészta mind, de a felhasználási mód bizonyos formákat praktikusabbá tesz.
(A levestészta megint más, azt nem keverném ide.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!