Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Makos teszta csak szeles...

Makos teszta csak szeles metelt tesztabol jo?

Figyelt kérdés

En mindig abbol csinaltam eddig viszont most szembesultem vele hogy nincs itthon csak csiga tesztam

Azzal is jo lehet? Koszi


2021. máj. 7. 09:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
azzal nem olyan jó azért
2021. máj. 7. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Széles metéltből a legjobb, de nálunk gyakran fodros kockából van, és már azt is rosszabbnak érzem. Lehet, hogy csak pszichés, de valahogy nem tapad rá úgy a mák.
2021. máj. 7. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A csigatészta levesbe való, abból semmiképp.

Egyébként normál tésztaból bármilyenből lehet, maximum kevésbé tapad meg rajta a feltét.

2021. máj. 7. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Jajj bocsanat ferre irtam nem.csiga tesztat akartam hanem szarvacskat :) de kozben hoztam inkabb szelesmeteltet nalunk is azzal valt be masbol meg nem probaltam :)
2021. máj. 7. 10:48
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Ha a tészta összetevője pontosan ugyan az akkor tökmindegy minek hívják-hogy néz ki, csak főjön meg.
2021. máj. 7. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Elméleti megfontolások alapján én is arra jutottam, amit az #5 ír, de valamiért a gyakorlati tapasztalatom mégsem ez.
2021. máj. 7. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
59%
Pedig teljesen mindegy, de mindenbe bele lehet magyarázni valami marketinghülyeséget. Azért a sima egyenessel "szokták" mert az a legegyszerűbb, levesbe meg azért csigatészta, mert szebben mutat.
2021. máj. 7. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

7, nem marketing, puszta logika. A lapos tésztán (metélt, nagykocka, stb.) jobban megtapad az ilyen jellegű feltét. Az "üreges" (penne, szarvacska) tészták nagyon jók pl. tésztasalátába.

A csavart tészta, mint az orsó meg szószokhoz szuper, mivel logikusan a formája miatt a "hajlatokban" jobban megtapad a szósz. Vagy a rakottasokhoz, mert jobban összeáll ugyanez miatt.


Nyilván ezen felül vannak megszokással kapcsolatos szempontok, pl. a spagetti és makaróni klasszikus felhasználása.

És persze, ha valamilyen okból ki kell cserélni, akkor bármelyik tészta jó bármire, mert ugyanúgy tészta mind, de a felhasználási mód bizonyos formákat praktikusabbá tesz.

(A levestészta megint más, azt nem keverném ide.)

2021. máj. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
Spagettiből is szokták de a klasszikus az szélesmetélt.Még szarvacskával se az igazi.
2021. máj. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
83%
#7, nem igazán értem, kinek érné meg a különböző tésztaformákat reklámozni, mikor ugyanannyiba kerül az összes (legalábbis amit én veszek). Még az sincs, hogy ha többféle tésztát tartok otthon, akkor rámromlik és ezért végül többet veszek.
2021. máj. 7. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!