Volna szíves valaki lépésről lépésre, napról napra, egyszerűen lebutítani az édes kovász készítését?
A mennyiségnek is ödülnék.
És nem linkeket kérnék, mert rengeteg oldalt olvastam, de érthetetlen számomra. Hiába utanzom, nem jó.
Első lépésben kovászt kell készítened. Erre biztos találsz receptet a neten.
A második lépés pedig itt van, a Cookpadról, Frida felhasználó receptje:
Előző este keverjük össze az 1. kör hozzávalóit. Takarjuk le, és hagyjuk másnap reggelig a pulton.
Az első kör hozzávalói:
20 g kovász
20 g liszt
10 g víz
5 g cukor
Mádodik kör:Másnap reggel keverjük még hozzá a 2. körös hozzávalókat is. Tipp: onnan tudjuk, hogy jöhet a 2. kör, hogy kis buborékok keletkeznek a kovászon. Ha kész a 2. kör is, hagyjuk kicsit letakarva a pulton, nekem itthon általában így már délutánra használható is, én kalácsot szoktam készíteni belőle.
A második kör hozzávalói pedig:
55 g liszt
25 g víz
12 g cukor
És itt a link is: [link]
Ha valamit nem értesz, írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!