Kovászos kenyérbe cukor?
Én ehhez a külön kovász készítését javaslom. Ha a család szereti a hagyományos savanykás kenyeret, akkor nekik csináld úgy, magadnak meg csináld édes kovászból. Én is más kovászt készítek, ha kenyeret sütök, és mást, ha kakaós csigát.
A képen a kis üvegben a fenntartó (anya) kovászt viszem tovább, a kicsordulós kovászom meg egy kakós csigához szaporított édes kovász. Úgy készült, hogy 50 g kovászhoz 100 g lisztet és 80 g vizet tettem és 20 g mézet (de lehet cukor is).
Amúgy, ha a kovászt mindig a még növekedő fázisban eteted meg, akkor kevésbé lesz savanyú. Vagy még egy trükk van, ha egy pici cukrot mindig teszel bele, az a savtermelő bacik ellen, a Saccharomycesek mellett dolgozik, akkor is kevésbé lesz savanyú a kovász.
De ha a család meg szereti a savanyú kovászos kenyeret, akkor inkább csinálj kétféle kovászt, mint én...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!