Ez egy jó croissant recept lehet?
Még sosem csináltam. Alapból meglepődtem, hogy 5 evőkanál cukor kell bele. Ezek szerint ez egy édes töltelékű tészta lesz, vagy a sajtos-sonkás croissant tésztája is édeskés? Olyan igazán levegős, könnyed péksüteményt szeretnék, nem azt a típust, ami tele van tésztával és szinte már fullasztó. Ha van jól bevált receptetek, azt is szívesen fogadom. Köszönöm! :)
Jo croissanthoz pont nem bitang jo alapanyagok kellenek (ez a parasztvakitas) ... hanem szakertelem!!!
Ertem en, hogy mindenki csinal otthon sutit ... de azert a cukiban mindig profibb.
Ertem en, hogy pekarut sutunk otthon es hu de jo (egy kis kompromisszummal) ... de peknek lenni egy SZAKMA!!!
Nincs varazslat, nem az alapanyagtol jo ami jo ... hanem a szaktudastol!
Van egy csomo terndi, divatos, felkapott vallakozo ismerosom akik mind valami pekseg szerut uzemeltetnek ... es van egy profi pek baratom, aki a szakma csucsa.
Megkerdeztem a baratomat, hogy miert ilyen draga a divatos pekaru ... azt mondta, mert mindeki a Wessex lisztet hasznalja [link] ... kerdeztem mi ez a Wessex liszt? Azt monta egy olyan termek amit nem lehet elrontani, de o akarmilyen lisztbol yud ugyan olyat mint Wessexbol ... es ez itt a lenyeg!!! Sima lisztbol kell tudni csinalni csoda pekarut ... vagy porbol :)))
Elarulom a mesterfogast! ... jegyezd meg ... nem nehez :) ... IDO!!! :)))
Na szoval ... mindenki ott rontja el, hogy siet ... mindent rogton azonnal es most ... na de ez a JOnal nem mukodik.
Amugy ertem a kerdesed es azt is ertem, hogy mit akarsz. A receptet megnezve ... szerintem jo lehet. De! Ne az alapanyagra hegyezd ki a dolgot (persze mindig jo alapanyag kell), hanem a technologiara figyalj!
Pont most vadaszom egy receptre, mert ettem valamit es meg akarom tanulni. Egyelore annyit tudtam megszerezni az infobol, hogy legalabb ket napig keszul a teszta ... mint a te croissantod :) Francia pekgyerektol lesi el az en pek baratom a recepturat, de egyelore a technologia a lenyeg ... ahogy latom.
Probald ki a receptet szerintem jo lesz, de ne annyira az alapanyag minosegevel foglalkozz, mint inkabb a teszta rendes kidolgozasaval.
Biztos jo lesz! :)
a valas tészta lényege a gyúrás, hajtogatás, gyúrás, hajtogatás
Szar ügy, mert csinálni kell, nem magától és nem hipphopp lesz kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!