Egy darab muffin hogy készül?
Nemrég vettem egy köralakú kerámia sütőformát, amiben szeretnék muffinhoz hasonló sütit sütni, de csak egy személyre. Ez 1,5-2 muffinnak felel meg kb.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ha a száraz hozzávalókat el is tudom osztani 12-vel, 1 db tojást hogy osszak el? Vagy akkor az menjen bele úgy ahogy van?
Köszi, ha segítetek! :)
Szerintem ne tegyél bele egy egészet, az nagyon elvinné az állagát. Kicsit verd fel, és egy részét tedd bele (a maradékot meg süsd meg rántottának).
Vagy csökkentsd a többi folyékony hozzávaló mennyiségét.
Ha még nem készítettél, akkor tippként csak egy kanál masszát tegyél a forma aljára és töltsd meg valamivel. Én leggyakrabban pudingot, lekvárt, vagy csoki darabkákat szoktam. Azután fel kell tölteni a formát a masszával, hogy lepje el a tölteléket, így nem folyik ki, de ne teljesen! Mert felnő még a tészta, egy ujjnyi hely maradjon a tetejéről.
És nagyon fontos!!! Hogy kend ki vajjal a formát és szórd be picit liszttel mielőtt elkezded töltögetni. Ez azért kell, hogy ne ragadjon oda a tészta!
Mi a csoki darabkásat szeretjük legjobban, sima milkát szoktam, lehet tenni a tetejére is pl.
Ez tegnap készült pl.
És ilyen formára gondolok, szerintem könnyen beszerezhető. Ne süss 1 db-ot, ha muffinról van szó. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!