Zöldséges bulgurt virslivel lehet enni? Így kell elkészíteni?
Más nincs itthon
2 db virslit kifőzök, ezt csak a végén adom hozzá
Fél bögre bulgurt felteszek egy 2 1 és fél bögre vízzel főzni, egyből a zöldségekkel együtt. Egyből főzzem együtt a zöldségekkel vagy hogy?
Ha nagyszemű bulgur, az többnyire nem fog teljesen megpuhulni a forrázástól. Az apró, tört azt valóban elég forrázni.
Én a következőképpen csinálnám: zöldségeket megpirítanám kicsit, nyersen a virslit felkarikáznám, hozzáadnám, kicsit még pirítanám, hozzáadnám a bulgurt, só, egyéb fűszer ha akarod, és ugyanannyi vizet öntenék rá, mint a bulgur. Elég a nagy szeműnek is. Fedő alatt kis lángon főzném, míg felszívja a vizet, és utána még 15 percet hagynám fedő alatt.
Én kolbásszal és csirkemellel is csináltam már így, finom lett.
A bulgurhoz ugyanannyi víz kell mint a rizshez, tehát fél bögre bulgurhoz 1 bögre víz. Ha beszívja és még keménynek találod, picit lehet hozzá tenni. De ha te zöldségekkel együtt főzöd, akkor még azok is engednek levet, tehát biztos elég lesz.
A virslit meg inkább picit bevagdosva süsd meg, úgy sokkal finomabb lesz, mintha csak főznéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!