Püspökkenyérhez az aszalt gyümölcsöket be kell áztatni előbb?
Figyelt kérdés
Milyen gyümölcsöket, magokat használtok hozzá? Van valakinek kipróbált, jó receptje?2010. aug. 19. 10:17
2/5 anonim válasza:
én be szoktam áztatni. van amikor rumba nem vízbe :)
teszek bele vegyes aszalt gyümölcsöket, étcsokit, diót, mandulát, mazsolát.
4/5 anonim válasza:
1 tojás
15 dkg porcukor
18 dkg vaj
5 dkg csokoládé
5 dkg mogyoró vagy mandula
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
3.5 dl kb 23 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
5 tojásfehérje
a forma kikenéséhez vaj és liszt
a tojást a porcukorral simára keverjük, majd a felolvasztott de nem forró vajjal tovább eldolgozzuk. a csokit, aszaltgyümölcsöket stb. a cukros - vajas mázba tesszük. a lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral és hozzáadjuk az előző masszához. a tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. a formába töltjük és előmelegített sütőben kb. 170 fokon megsütjük.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. aug. 19. 14:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!