Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Püspökkenyérhez az aszalt...

Püspökkenyérhez az aszalt gyümölcsöket be kell áztatni előbb?

Figyelt kérdés
Milyen gyümölcsöket, magokat használtok hozzá? Van valakinek kipróbált, jó receptje?
2010. aug. 19. 10:17
 1/5 anonim válasza:
49%
nem
2010. aug. 19. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

én be szoktam áztatni. van amikor rumba nem vízbe :)

teszek bele vegyes aszalt gyümölcsöket, étcsokit, diót, mandulát, mazsolát.

2010. aug. 19. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem!
2010. aug. 19. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1 tojás

15 dkg porcukor

18 dkg vaj

5 dkg csokoládé

5 dkg mogyoró vagy mandula

10 dkg vegyes aszalt gyümölcs

5 dkg mazsola

3.5 dl kb 23 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

1 csapott mokkáskanál só

5 tojásfehérje

a forma kikenéséhez vaj és liszt


a tojást a porcukorral simára keverjük, majd a felolvasztott de nem forró vajjal tovább eldolgozzuk. a csokit, aszaltgyümölcsöket stb. a cukros - vajas mázba tesszük. a lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral és hozzáadjuk az előző masszához. a tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. a formába töltjük és előmelegített sütőben kb. 170 fokon megsütjük.

2010. aug. 19. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. aug. 19. 14:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!