Hétvégén mit fogtok főzni?
Ha sütit is csináltok azt is leírhatjátok.
Péntekit is leírhatjátok.
Szombat: zöldborsóleves, palacsinta
Vasárnap: tejszínes-sajtos csirkemellragu rizzsel
Hétfő: paprikás krumpli
Minden tiszteletem azoké, akik már így előre tudják hogy mit fognak főzni, nekem sajnos mindig csak aznap sikerül kitalálnom :D
Tegnap főztem Chilis Mac and Cheese-t, abból még maradt, úgyhogy azt esszük. Ma pedig Kossuth Kiflit fogok készíteni.
Majdhétvégén megírom hogy végül mit csináltam :)
34!
Felolvasztom a vajat egy edénybe, darált húst adok hozzá és megpárolom ameddig ki nem fehéredik. Chilis bab fűszerkeveréket teszek hozzá és konzerv paradicsomot. Összekeverem, majd mehet bele a száraz tészta, víz, majd só és bors. Mikor már megpuhult a tészta akkor adom hozzá a babot és reszelt sajtot. Ennyi az egész, nagyon fincsi :) A fűszersóból csak keveset tettem bele, hogy azért ne legyen túl chilis, és a kislányom is tudjon enni belőle.
33!
A menutervezessel sok pénzt és időt meg lehet spórolni.
36!
Ezzel teljesen tisztában vagyok, és tényleg tök jó, hogy van aki így előre tud tervezni.
De én sajnos nem tudom vasárnap, hogy csütörtökön mit fog kívánni a családom, és én alapvetően ez alapján főzök. Reggel felkelek, kigondolom úgy nagyjából hogy most húsos, tésztás stb ételre vagyok és vagyunk éhesek, megnézem mi van itthon aminek hamarosan le fog járni a szavideje,majd fellapozom a szakácskönyvemet és ez alapján döntök.
37!
Hát nálunk a kivanossag nem az az élethelyzet, amire a főzést kellene alapozni.... Pl én vasárnap szoktam össze állítani a következő heti menüt. Előtte megkerdezgetem a csaladtagjaimtol van e valami amit szívesen ennének és azt belekalkulálom a tervbe. Nyilván csak olyan eteleket készítek, amit mindenki szeret vahy lehet variálni, pl ha paradicsomos húsgombóc a menü tésztával, attól a gyerek ehet sajtos tésztát, de nem fogok neki pl rántott húst készíteni.
A menü fel van vasárnap délutántól a hűtőre írva, így mindenki tudja, mikor mi lesz a vacsora.
38!
Irigylem ezt a menü dolgot, nagyon jól hangzik!
Nálunk ez valahogy sosem jött össze. 2 kisgyerekem van, és így sajnos nem tudok kalkulálni előre. Lehet, hogy vasárnap kitalálom, hogy szerdán húslevest meg rántott húst csinálok, aztán a kisfiam tiszta nyűgös lesz egész nap és konkrétan arra van időm csak, hogy rendeljek :D
39!
Így is hozza lehet állni. Meg úgy is, hogy oké, mára húsleves volt betervezve meg rántott hús, de Jancsika nyűgös, így ma a szombati sajtos tészta kerül sorra és majd szombaton lesz a húsleves meg rántott hús helyette. Vagy ugy is, hogy oke, Jancsika nyűgös, adok neki pár darab zöldséget hogy segítsen panírozni és máris lefoglaltam és nem nyűgös. Döntés kérdése. Nem kötelező a menü terv, csupán pénzt, időt és némi stresszt spórol meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!