Hogyan lehetne kiváltani az olajat?
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogyha egy receptben meg van adva mondjuk másfél dl. olaj, azt hogyan tudnám átváltani vajra? Adjak hozzá másfél deci olvasztott vajat? Ha igen, akkor abban tudna valaki segíteni, hogy az milyen mennyiségű szilárd vajból jön ki?
(Találtam két hasonló jellegű kérdést, de ott a mennyiségre nem tértek ki.)
Én nem pontoztam le a válaszadót, mivel nem próbáltam még ki és segíteni akart. Gondolom, ha neki működik (függetlenül attól, hogy ahogy fentebb is írtam, meglepett a válasz) akkor szerintem egy próbát ez is megér. És mivel a vajra is kaptam visszajelzést, ezt is ki fogom próbálni, aztán meglátom, hogy melyik ízlik jobban.
Sajnos nem megy olyan gyorsan, ahogy szeretném, mert szklerózisom van, de azért a konyhában még elbotorkálok.:)
Kétlem, hogy egy finom kalácstészta, vagy más kelttészta működne így.... azokba eleve nem teszünk fehérjét, mert az szárítja.
De vaj viszont kell bele.
Remélem, nem én tettem fel félreérthetően a kérdést. Nem olyan tésztára gondoltam, ahol eleve vajat kell beletenni, hanem van valahol egy-két receptem, amibe másfél dl. olaj kell, és ezt szeretném helyettesíteni.
Régebben volt egy kakaós süteménypor nevű termék, és olaj meg víz kellett hozzá. Anyám nem volt egy nagy cukrász (főzni viszont nagyon jól főzött), és egyszer vett ilyen port, hát....nagyon kiéreztem belőle az olajat. Azóta eszembe sem jutott, hogy olajat öntsek süteménytésztába.
Pedig vannak olyan sütik, amik tök finomak olajjal!
Ezt a szezámmagos virslis kiflit szinte minden hónapban sütöm, kifogástalan!
Köszönöm a receptet. Na látod, itt gondolkodás nélkül vajat gyúrnék a tésztába, mivel kelt tészta.
Egyszerűen nem szeretem az olaj ízét.
Minden, ami olajjal készül (étel is) az a számomra ehetetlen. Tudom, hogy nem egészséges zsírral főzni, de tudod hogy van: egyszer élünk.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!