Hogyan lehetne kiváltani az olajat?
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogyha egy receptben meg van adva mondjuk másfél dl. olaj, azt hogyan tudnám átváltani vajra? Adjak hozzá másfél deci olvasztott vajat? Ha igen, akkor abban tudna valaki segíteni, hogy az milyen mennyiségű szilárd vajból jön ki?
(Találtam két hasonló jellegű kérdést, de ott a mennyiségre nem tértek ki.)
Nem a piskótába kell.
Egy másik receptre gondoltam, írtam is, hogy azt most félretettem, és egy piskótát sütök.
Azért köszönöm a válaszod.
öööö.... olajat tojásferjével...??
TUTI nem lesz ugyanaz az eredmény!
Az olaj zsíradék, a tojásfehérje meg fehérje...
Nem azt mondom, hogy nem lesz belőle semmi - de hogy az eredeti süteményhez köze nem lesz, az tuti!
Amúgy az eredeti kérdésre válaszolva:
Vajból kicsit több kell, mert az olaj 100 % zsiradék, a vajak 80 % zsírtaralmúak. Tehát kb. 20%-kal több vajat használj.
Kedves 15-ös és ha jól gondolom, te vagy a 16-os is.
Amint látod a kérdésem alapján magam is úgy gondoltam, hogy vajjal kellene helyettesíteni, de a mennyiségét nem tudtam.
A tojásfehérjén is meglepődtem, de ha valaki azt írta, lehet, hogy neki működik.
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszod és a tanácsot is, ki fogom próbálni mind a kettő módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!