Számít, hogy mikor kerül a fűszerpaprika az ételbe?
Figyelt kérdés
A hagyományos paprikás ételeknél sokszor eltér a receptben, mikor paprikáznak. Nekem az a természetes, hogy pl. a megpuhult hagymára teszem, felöntöm egy kis vízzel és visszasűrítem. Mások meg később szórnak az edénybe paprikát, amikor már több hozzávaló is benne van, így inkább csak belefőzik. Ennek van valami jelentősége, vagy csak megszokás kérdése a sorrend?2021. márc. 10. 15:34
1/7 anonim válasza:
Én is rászoktam szórni a hagymára.Próbáltam úgy is hogy később szórom rá de különbséget nem éreztem.Szerintem teljesen mindegy mikor szórod rá
2/7 anonim válasza:
A paprika legjobban zsírban oldódik, ezért szokás úgy, ahogy te is csinálod, hogy a dinsztelt hagymával kevered el.
A vízben nem oldódik olyan jól.
3/7 anonim válasza:
Nálam annyi, hogy - ahogy te is írod - akkor rakom bele az ételbe, amikor valami folyadék is van már benne, hogy ne kapjon oda. Ezen kívül nem hinném, hogy olyan nagyon sokat számítana.
4/7 anonim válasza:
Van eltérés. Én ezért szoktam úgy csinálni, hogy felét a zsírra és a hagymára teszem még a főzés elején, a másik fele pedig csak a főzés vége felé kerül bele.
5/7 anonim válasza:
Számít, hogy mikor kerül a fűszerpaprika az ételbe.
6/7 anonim válasza:
persze, zsírban oldódó anyagokat tartalmaz, ha akkor szórod bele, mikor már felöntötted vízzel, a színe sem lesz olyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!