Főzelék készítésénél melyiket kell habarni illetve
rántani?
Figyelt kérdés
2021. márc. 9. 10:08
1/10 anonim válasza:
Én mindent habarok, mert utálok rántást csinálni. Nem kell annyit válogatni, meg lehet enni habarással is a dolgokat :)
2021. márc. 9. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Kelkáposztát, paradicsomos káposztát, sárgaborsót szoktam rántással készíteni. A többit jobban szeretjük tejfölös, vagy tejes, tejszínes habarással.
2021. márc. 9. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
EZ kizárólag ízlés kérdése, kinek mi tetszik. Olyan nincs, hogy KELL. Mellesleg a tejfölös fözelékeket is lehet rántani és utána tejfölözni, meg a habartat is el lehet készíteni tejföl nélkül is.
Egyébként nem igazán van olyan ember, aki a kész ételröl meg tudná mondani, berántották vagy habarták
2021. márc. 9. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Nem tudom mi a szabály, de habarást nem használok, mindent berántok, pár ételt pedig liszt szórással sűrítek (pl zödborsó főzelék).
2021. márc. 9. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Hát én a főzelékek egy részét simán saját magával sűrítem (tehát kiveszek egy keveset, apróra turmixolom és visszateszem), a többit meg saját magával és tejföllel. Szerintem rántást utoljára 12 éves koromban csináltam, amikor nagymamám felügyelete alatt főztem.
2021. márc. 9. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
A tök és krumpli főzit habarom mert ezeket pörkölt alapra teszem, nekem furi lenne erre rántást tenni. A borsót babot rántom mert ezeket sima vízben főzöm. A mi ízlésünknek ez így jó.
2021. márc. 9. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Én sosem rántom, de a habarás is... legtöbbször inkább önmagával sűrítem. :)
2021. márc. 9. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Csak rantassal tudjuk mi meg enni, de kinek mi.
Minden főzeléket úgy készítek hogy zsíron pirítok 1-2 vörös hagymát és úgy meg ra a zöldség. Barátnőm se rantas se habaras se ez a gyakorlatilag pörkölt alap csak simán vízbe meg főzi tejfölt rakbele és eszik. Neki az undorító ahogy én főzöm nekem az ahogy ő :D
Ahány ház ..:) ez abszut nincs megszabva.
2021. márc. 10. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Én erre kicsit kitérő választ adok: a családomban pl. a tejföllel ízesíthető főziket is először berántjuk és tányérhoz külön tejfölözzük. Mert tejfölös főzéssel nem merünk nagy adagokat hűtőbe tenni. Mi csak rántással dolgozunk. Pontosabban én anyummal. Anyum mindenkinek 3 napra 5-7 adag között főz, én csak magamnak is 3 napra és tőle tanultam a rántást. De van kivételes étel, aminél mégis muszáj úgy készíteni.
~33/F
2022. jan. 19. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Előző vagyok. Újítottam úgy, hogy rántás után vagy rántással együtt 1 deci tejszínt is hozzákeverek a főzelékhez. (4 adaggal számolva.) Így mintha habarás és rántás is volna együtt. De nem romlékony annyira, sokkal intenzívebb íze lesz, és krémessé is válik. :-) Ajánlom kipróbálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!