Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik módon jobba rizst...

Melyik módon jobba rizst főzni, a kimért mennyiségű vízzel vagy a leszűréses módszerrel?

Figyelt kérdés
2021. márc. 3. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Én az olajban dinsztelős-kétszeres vízzel módszert követem.
2021. márc. 3. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1essel vagyok. Olajon piritani kifeheredesig, 2xes viz adag, fedo alatt parolni.

Nemelyik teszta is kipotyog a szuromon, nemhogy a rizs. 😂

2021. márc. 3. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is a párolt rizsre (#1) teszem le a voksom, csakis eszerint főzöm a rizst. Leszűrőset egyszer ettem, állagra, ízre rendben volt, ami tudtommal a hátránya, az az, hogy a tápanyagok jelentős része a lefolyóban végzi.
2021. márc. 3. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Jázmin vagy basmati rizst szoktam főként főzni, pont úgy mint a tésztát, a leszűréses módszerrel.
2021. márc. 3. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
39%

Amit én használok:

- Átmosom a rizst hidegvíz alatt, ha kell, többször is.

- Egy lábasba teszem, és megy rá másfélszeres víz, só, bors, ételízesítő.

- Egy kavarás után lefedem, és felteszem főni úgy, hogy épp csak forrjon a víz.

- Ha elhalkul, keverek rajta egy gyorsat, visszateszem a fedőt, és félreteszem 10 percre. Utána fogyasztható.


Fontos, a főzés alatt ne emeld meg a fedőt, mivel pont annyi víz van csak rajta, hogy pont elkészüljön. Ha kiengeded a gőzt többször is, a végeredmény nyers marad.

2021. márc. 3. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én így készítem:

-Olajon megpirítok egy kicsi hagymát, majd hozzáteszem az átmosott rizst, és pirítom kicsit vele

-Ezután felengedem annyi vízzel az edényt, hogy éppen ellepje a rizst, teszek bele sót, ételízesítőt, majd így fedő alatt felforralom

-Utána 150°-ra előmelegített sütőbe teszem 20 percre, lefedve


és kész a számomra tökéletes rizs.

2021. márc. 4. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Noren1989 ***** válasza:
Sose szűrtem le rizst 😂
2021. márc. 4. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Én úgy főzöm, mint a tésztát. Sok víz, ha kész akkor leszűröm.

Elhiszem, hogy jobb lehet olajon párolva, de töredelmesen bevallom, én lusta vagyok hozzá.

2021. márc. 4. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én simán zacskós rizst főzök. Felforralom a vizet, bele a rizs és 20-22 perc alatt megfő teljesen. :)
2021. márc. 5. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!