Melyik módon jobba rizst főzni, a kimért mennyiségű vízzel vagy a leszűréses módszerrel?
1essel vagyok. Olajon piritani kifeheredesig, 2xes viz adag, fedo alatt parolni.
Nemelyik teszta is kipotyog a szuromon, nemhogy a rizs. 😂
Amit én használok:
- Átmosom a rizst hidegvíz alatt, ha kell, többször is.
- Egy lábasba teszem, és megy rá másfélszeres víz, só, bors, ételízesítő.
- Egy kavarás után lefedem, és felteszem főni úgy, hogy épp csak forrjon a víz.
- Ha elhalkul, keverek rajta egy gyorsat, visszateszem a fedőt, és félreteszem 10 percre. Utána fogyasztható.
Fontos, a főzés alatt ne emeld meg a fedőt, mivel pont annyi víz van csak rajta, hogy pont elkészüljön. Ha kiengeded a gőzt többször is, a végeredmény nyers marad.
Én így készítem:
-Olajon megpirítok egy kicsi hagymát, majd hozzáteszem az átmosott rizst, és pirítom kicsit vele
-Ezután felengedem annyi vízzel az edényt, hogy éppen ellepje a rizst, teszek bele sót, ételízesítőt, majd így fedő alatt felforralom
-Utána 150°-ra előmelegített sütőbe teszem 20 percre, lefedve
és kész a számomra tökéletes rizs.
Én úgy főzöm, mint a tésztát. Sok víz, ha kész akkor leszűröm.
Elhiszem, hogy jobb lehet olajon párolva, de töredelmesen bevallom, én lusta vagyok hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!